Home STIRI ACTUALITATE Anunțul unei rețele de socializare pentru utilizatori. Ce modificare trebuie să faci dacă ai cont

Anunțul unei rețele de socializare pentru utilizatori. Ce modificare trebuie să faci dacă ai cont

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

AFP scrie azi despre rețeaua de socializare LinkedIn, care miercuri și-a anunțat utilizatorii că datele a circa 100 de milioane de membrii au fost postate în mediul online; consecință a faptului că în anul 2012 au fost piratate de hackeri datele a milioane de persoane care aveau cont în rețea.

În anul respectiv, după atacul informatic, LinkedIn informase public că au fost piratate datele a a 6,5 milioane de utilizatori, însă potrivit relatărilor din presă, în cursul acestei săptămâni reprezentanții rețelei de socializare au declarat că au fost mult mai multe date compromise. În cadrul anunțului făcut miercuri, LinkedIn solicită membrilor rețelei să își schimbe parolele. Conform unei postări scrise pe blogul LinkedIn de un membru al bordului de conducere, s-au luat măsuri, însă se recomandă schimbarea parolelor. ”Ieri am aflat că alte date au fost postate online, email-uri și serii de parole a peste 100 de milioane de membri LinkedIn piratate cu aceeași ocazie, în 2012. Am luat imediat măsuri pentru invalidarea parolelor afectate și vom lua legătura cu acești membri, recomandându-le să își schimbe parolele. Nimic nu arată că ar fi vorba de un nou atac informatic," a scris Cory Scott.

"Dacă sunteți utilizator LinkedIn și nu ați schimbat parola din 2012, este posibil ca protecția să nu mai funcționeze" a declarat un blogger specializat în securitate informatică. Brian Krebs susține că rețeaua LinkedIn și-a întărit securitatea după atacul hackerilor din 2012 însă avertizează utilizatorii să își schimbe parola. 

Potrivit sursei ZiarulEvenimentul, a avut loc de curând un nou atac online asupra rețelei deși majoritatea parolelor conturilor LinkedIn sunt criptate-se luaseră măsuri după ce un hacker rus publicase în 2012 informațiile a milioane de conturi-însă au fost sparte în prezent circa 90% dintre parole. Numărul conturilor care au căzut victime ajunge la aproximativ 117 milioane. Un reprezentant LinkedIn a declarat că ”divizia de securitate va analiza situația pentru a vedea dacă sunt autentice informațiile oferite de hackeri”, însă o parte dintre utilizatorii rețelei au confirmat deja că sunt autentice datele publicate. Hackerii le-au furnizat o mostră de aproape un milion de conturi celor de la magazinul online Motherboard.

 

Sursa: agerpres, ziarulevenimentul.ro, yoda.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More