Home STIRI ACTUALITATE Anunțul primarului general al Capitalei. Universitățile autonome vor decide dacă mai țin cursuri

Anunțul primarului general al Capitalei. Universitățile autonome vor decide dacă mai țin cursuri

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, vor închise în București luni și marți grădinițele și școlile. În acest context, primarul general al Capitalei a declarat sâmbătă că urmează să decidă și universitățile autonome dacă țin cursuri săptămâna viitoare.

La ședința Consiliului General al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat: ”Am luat legătura azi dimineață cu domnul ministru al Educației și a subliniat ceea ce, oricum și dumneavoastră cunoașteți, că universitățile au autonomie și vor decide, fiecare în parte, dacă încep sau nu cursurile luni de dimineață. ANM a anunțat o nouă prognoză pentru începutul acestei săptămâni. În cursul zilei vor fi temperaturi extrem de scăzute, chiar în cursul dimineții, minus 20, minus 25 de grade, lucru care va împiedica foarte mult desfășurarea unei activități normale în mediul școlar, în mediul universitar."

Edilul a mai spus că a primit o mulțime de întrebări legate de aceste două zile libere, de cum vor putea să se ocupe părinții de copii. Ea a precizat că decizia nu a fost luată la întâmplare și că s-a sfătuit cu medici și cu asociațiile de părinți. Gabriela Firea a declarat printre altele: ”Ne-am sfătuit cu asociațiile de părinți, cu medicii, care au afirmat foarte clar și cu toată responsabilitatea că e mult mai bine să prevenim și să avem aceste două zile — s-ar putea chiar și pentru miercuri să se dea o astfel de decizie — decât să tratăm ulterior, în săptămâni de zile, bolile, afecțiunile sau alte întâmplări nedorite, ca urmare a forțării mersului la școală în aceste zile cu o temperatură atât de scăzută. Îi rog pe părinții care au pus această întrebare ”ce o să facă cu copiii acasă”— sunt foarte puțini — să găsească o soluție, așa cum s-a întâmplat și pe timpul vacanței: o bunică, o vecină, o mătușă să ajute acești copii, pentru că ar sta mai mult acasă dacă s-ar îmbolnăvi."

 

 

 

Sursa: agerpres, ele.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More