Home Politică Anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis. A semnat decretul privind numirea noului procuror general

Anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis. A semnat decretul privind numirea noului procuror general

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Săptămâna trecută Raluca Prună, Ministrul Justiţiei, i-a transmis o propunere preşedintelui Klaus Iohannis în ce priveşte funcţia de procuror general al ţării. Ministrul Justiţiei a propus ca şi candidat eligibil pe Augustin Lazăr, procuror, după ce în urma interviului susţinut de acesta, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv.

La Palatul Cotroceni într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis a făcut anunţul: "Am semnat decretul de numire în funcţia de Procuror General al României a lui Augustin Lazăr." Înaintea procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii, Augustin Lazăr a susţinut că are intenţia de a înfiinţa un serviciu de integritate al cărui rol ar fi să verifice integritatea magistraţilor procurori. Noul procuror general al României a mai spus că "ar trebui desfiinţate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influenţa persoanelor puternice pe plan local."

Conform relatării Gândul, Augustin Lazăr are o vechime de 34 de ani în funcţia de procuror şi din anul 2013 este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Deasemenea se remarcă prin faptul că 18 ani a ocupat funcţii de conducere.

 

Sursa: agerpres.ro, gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More