Home Politică Anunț făcut de Klaus Iohannis cu privire la o lege PSD. Ce decizie a luat președintele

Anunț făcut de Klaus Iohannis cu privire la o lege PSD. Ce decizie a luat președintele

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Vineri, Klaus Iohannis a făcut anunțul care privește legea de eliminare a 102 taxe. Președintele României dorește să retrimită Parlamentului legea PSD, pentru ca taxele respective să poată fi scoase.

De la Palatul Cotroceni, Iohannis a vorbit vineri despre legea care ar elimina 102 taxe nefiscale și tarife: ”Voi retrimite această lege în Parlament. Nu cred că este bine să se renunțe fără o discuție aprofundată, așezată, calmă, la taxa radio și taxa tv. Din acest motiv trimit legea înapoi, dacă noul Parlament va discuta această chestiune și va lua o decizie, fie de renunțare la taxă, fie de păstrare a taxei; atunci sigur, când va trimite în forma care se va considera atunci, o voi promulga."

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat înainte cu câteva ore de intervenția președintelui că din punct de vedere constituțional, criticile aduse legii nu au niciun temei. Klaus Iohannis a mai adăugat în legătură cu decizia de a retrimite legea: "Eu am început această serie de dezbateri. Într-o oarecare formă, aceste dezbateri au continuat. Este posibil prin retrimiterea în Parlament, și sper să fie o dezbatere, nu doar în societatea civilă, unde este foarte bine-venită, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului."

 

 

 

Sursa: agerpres.ro, hotnews.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More