Home STIRI ACTUALITATE Anual, în 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre. În toate garnizoanele din ţară se organizează manifestări

Anual, în 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre. În toate garnizoanele din ţară se organizează manifestări

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

La data de 23 aprilie, în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Forțelor Terestre şi programul organizat în cinstea acestei ocazii include mai multe manifestări, în toate garnizoanele din ţară dar şi în Afganistan, în teatrul de operaţii. Statul Major al Forțelor Terestre a transmis un comunicat către Agerpres, în care a fost menţionat şi programul acestei zile.

Între orele 10:00 -17:00 au loc în Parcul Tineretului din Capitală  activități cultural-recreative precum: procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tiroliană, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, de supraviețuire; dar şi prezentarea armamentului și echipamentului din dotare. Între orele 18:00-20:30 formații artistice ale cercurilor militare şi elevi din colegiile naționale militare vor susţine un spectacol în acelaşi loc. 

Conform Agerpres, seara între orele 20:30-22:00, pe traseul Parcul Tineretului — Piața Unirii — Splaiul Independenței — Piața Eroilor – Cotroceni- Statul Major al Forțelor Terestre, militarii se vor retrage cu torţe. Comunicatul Statului Major al Forţelor Terestre mai precizează că manifestările, organizate în teatrul de operații din Afganistan şi în toate garnizoanele din țară, cuprind printre altele ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor,  expoziții de carte, vizionări de filme documentare şi exerciții de mânuire a armamentului.

 

Sursa: agerpres.ro, ziuaveche.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More