Home STIRI ACTUALITATE ANM avertizează că va ninge din nou

ANM avertizează că va ninge din nou

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri, Agenţia Naţională de Meteorologie ( ANM) a emis un cod de avertizare pentru zonele montane. Se pare că trebuie să ne aşteptăm la ninsori viscolite la munte şi vânt puternic în alte zone ale ţării.

Începând de miercuri, de la ora 10 până joi la ora 14, ANM anunţă că intră în vigoare codul de informare şi avertizare. În zona înaltă de la munte vântul va sufla foarte tare, cu peste 70-80 kilometri la oră, se arată în comunicatul Mediafax. De azi, cei care doresc să meargă la munte trebuie să se pregătească pentru condiţii de ninsori viscolite. Se va depune strat nou de zăpadă în zonele montane dar vor fi şi precipitaţii, începând de miercuri după-amiază.

În centrul ţării şi în nord-vest ANM anunţă precipitaţii mixte iar în intervalul de timp menţionat, de miercuri până joi la ora 14, în Banat, Crişana şi Dobrogea, oamenii trebuie să se aştepte la intensificări ale vântului cu viteze mai mari decât în celelalte zone ale ţării.

Se prevede că vântul se va intensifica în toată ţara începând de miercuri, dar în regiunile menţionate rafalele de vânt vor depăşi 50-60 km la oră.

În zonele de deal ale ţării dar şi la munte, ANM anunţă că vin ploile şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 10-15 litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat, potrivit Mediafax.

 

Sursa: mediafax.ro, observatorulph.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More