Home STIRI ACTUALITATE Angajaţii unui spital din Iaşi sunt acuzaţi de malpraxis

Angajaţii unui spital din Iaşi sunt acuzaţi de malpraxis

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Un bebeluş de 6 luni a fost internat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria” din Iaşi şi a murit în 4 februarie, la aproape zece zile de la internare iar tatăl bebeluşului acuză angajaţii unităţii de malpraxis.

Fetiţa, în vârstă de doar 6 luni şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte, conform părinţilor care acuză o asistentă că ar fi făcut greşit o banală injecţie. Deşi a fost internată la sfârşitul lunii ianuarie pentru o laringită de care suferea, copilul soţilor Ciobanu a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Starea ei iniţială s-a înrăutăţit după ce i s-a făcut o injecţie şi asistenta nu a nimerit vena de la prima încercare, şi ar fi efectuat mai multe înţepături cu acelaşi ac, relatează ziarul Adevărul. Fetiţa a fost externată după patru zile de spitalizare.

Ionuţ Ciobanu, tatăl fetiţei a declarat că nu şi-a dat seama la început ce se întâmplă cu copilul lui: "Fata trebuia să facă tratament şi când i-au căutat vena la mână, au înţepat-o de vreo patru ori în locuri diferite, şi tot nu au nimerit. Au înţepat-o cu acelaşi ac şi i-au atins osul. Un medic de jos, de la Reanimare, mi-a spus că fetiţa a luat un microb şi că i-a fost atins osul. Noi nu ne-am dat seama ce se întâmplă. Când am ajuns acasă, am văzut că pe fată o doare mâna. După două zile, ne-am dus la medicul din comună şi ne-a spus că probabil e ruptă. La Iaşi, când am revenit, i-au făcut raze şi au găsit-o că are un umăr mai mare şi altul mai mic. Asta s-a întâmplat pentru că fetei i s-a umflat mâna. Microbul pe care l-a luat după injecţie i-a infectat toată mâna. Atunci i-au scos puroiul de la mână, ne-au spus că e bine, dar că este posibil să-i apară infecţie şi în altă parte. Au mai trecut câteva zile şi a început să respire greu pentru că infecţia i-a ajuns la plămâni. Au încercat să o opereze, dar nu au mai putut face nimic pentru că fetiţa a cedat“.

Reprezentanţii spitalului de copii "Sfânta Maria“ declară la rândul lor că după o evoluţie favorabilă s-ar fi deteriorat brusc starea bebeluşului, iar rezultatul de la Institutul de Medicină Legală spune că fetiţa ar fi decedat din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, determinate de prezenţa unei pleurezii bilaterale şi şi a unei osteoartrite.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria“, Cătălina Ionescu a declarat presei: "Copilul a fost internat pentru o afecţiune respiratorie pentru care a primit tratament de specialitate. La două zile de la externare, revine pentru o disfuncţie de mobilitate la nivelul membrului superior stâng, cu stare febrilă. A fost evaluată în UPU imagistic, biologic, s-a efectuat şi consult chirurgical şi s-a ridicat suspiciunea unei osteoartrite de umăr. S-a internat în ortopedie, s-a puncţionat în noaptea respectivă în umăr cu o evoluţie ulterioară favorabilă. La 72 de ore de la internare, starea generală a pacientei s-a agravat. Investigaţiile au relevat că s-a revărsat lichid la nivel pleural. A fost drenată în urgenţă, ca ulterior să se instaleze un stop-cardiorespirator ireversibil la manevrele de resusucitare".

Părinţii îndureraţi şi şocaţi îi acuză pe angajaţii spitalului de malpraxis şi susţin ca aceştia ar fi vinovaţi pentru că starea fetiţei s-a înrăutăţit.

 

Sursa: adevărul.ro, radioiaşi.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More