Home Externe Anglia va deporta femeile musulmane dacă nu învaţă engleza

Anglia va deporta femeile musulmane dacă nu învaţă engleza

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Premierul David Cameron a anunțat luni că femeile musulmane care nu reuşesc să înveţe limba engleză la un nivel avansat riscă deportarea din Marea Britanie.

London AFP anunţă că un fond de 26 milioane de euro a fost pregătit de către Partidul Conservator, condus de premierul David Cameron, pentru a ajuta femeile din comunităţile izolate să se integreze şi să înveţe limba engleză. "De acum înainte, vom spune: dacă nu vă îmbunătățiți cunoașterea limbii, acest lucru poate dăuna capacității voastre de a rămâne în Marea Britanie. Aceasta îi va ajuta pe bărbații care le împiedică pe partenerele lor să se integreze să înțeleagă că vor exista consecințe" a declarat Cameron.

Premierul a explicat că un nivel scăzut de cunoaştere a limbii engleze în cazul persoanelor de origine musulmană îi determină pe oameni să fie mai suspicioşi cu privire la mesajele transmise de comunitatea islamică. Cameron a pledat pentru învăţarea limbii engleze de către femeile musulmane pentru a o folosi în avantajul lor în lupta împotriva segregării sexuale şi a discriminării în interiorul comunităţilor din care fac parte aceste femei. "Lipsa competenţelor lingvistice îi poate face pe musulmanii din Marea Britanie mai vulnerabili la mesajele grupărilor extremiste", crede premierul.

Radio BBC a transmis declaraţia premierului: " Nu vă putem garanta că veţi rămâne dacă nu vă îmbunătăţiţi limba. Oamenii care vin în ţara noastră au şi responsabilităţi". Guvernul britanic a estimat că în jur de 190.000 de femei de origine musulmană care trăiesc în Anglia vorbesc puţin sau deloc engleza.

"Nu spun că există o legătură directă între extremism şi necunoaşterea limbii engleze însă dacă nu poţi vorbi limba engleză nu eşti capabil să te integrezi şi poţi întâmpina probleme în a înţelege care e identitatea ta, prin urmare devii mult mai sensibil la mesajele extremiste" declară Cameron.

 

Sursa: News.yahoo.com, Realitatea.net
 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More