Home Economic Anca Dragu: România se află într-o situație macroeconomică foarte bună

Anca Dragu: România se află într-o situație macroeconomică foarte bună

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

La conferința ”România: oportunități de investiții într-o economie globală plină de provocări”, ministrul finanțelor publice a declarat că România are o creștere economică estimată anual la 4% pe termen mediu, dar a punctat și că există riscuri, atât externe cât și din interior.

Cererea internă, din punct de vedere economic, este mai mare decât oferta internă, potrivit doamnei Anca Dragu, citată de Agerpres.  Ministrul a declarat :”Prognozele arată o creștere în jur de 4% sau chiar peste 4% pe termen mediu. În cazul investițiilor, prognozăm o creștere de 7%, ca medie anuală, în timp ce exporturile, până în 2020, vor crește cu o rată medie anuală de 9%.” Deasemenea a adus în discuție reformele economice: ”Reforme importante au avut loc în acest an și acestea constituie temelia pentru o creștere economică solidă în viitor.”

În ce privește riscurile, Anca Dragu a precizat următoarele, într-o notă optimistă: ”Desigur, există și riscuri, și nu le ignorăm, atât din plan extern, cât și interne. Vedem un risc moderat legat de Brexit și, deasemenea, un risc moderat legat de o creștere economică mai redusă decât cea anticipată în cazul anumitor parteneri comerciali ai României, dar și riscuri legate de apropierea României de zone de conflict. Pe plan intern, riscurile sunt legate de faptul că cererea internă este mai mare decât oferta internă, de întârzierile în implementarea reformelor structurale și de eventualitatea unor blocaje în finanțarea proiectelor de investiții. Din toate aceste motive, considerăm că am pus bazele unei creșteri puternice și am întreprins măsuri proactive pentru a limita aceste riscuri."

Ministrul finanțelor publice a mai trecut în revistă în cadrul conferinței și creșterea economică de 5,2% înregistrată de țara noastră anul acesta în primul semestru și alte realizări precum investiții străine sau majorarea investițiilor cu 7,4% tot în primul semestru.

 

 

Sursa: agerpres, amosnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More