Home Economic ANAF a pierdut un proces cu o societate de la Cluj-Napoca

ANAF a pierdut un proces cu o societate de la Cluj-Napoca

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Compania Farmec de la Cluj-Napoca a primit câştig de cauză în procesul cu ANAF. Sancţiunile ar fi fost de aproximativ 15 milioane de euro dacă Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală nu ar fi pierdut.

Curtea de Apel Cluj, conform unui comunicat Farmec pentru presă, "a dat câștig de cauză societății Farmec în fața Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală în procesul privind decizia de impunere a unei sancțiuni de aproape 57 de milioane de lei. Hotărârea nr. 46 a fost pronunțată pe data de 18 februarie 2016".

Suma de aproximativ 57 de milioane de lei ar fi reprezentat penalităţi de întârziere aferente alcoolului denaturat folosit la fabricarea a trei produse în perioada  1 ianuarie 2007-31 decembrie 2011, deasemenea încadra accize şi dobânzi, conform Deciziei de impunere emise de autoritățile fiscale din cadrul ANAF; relatează Vocea Transilvaniei.

Mircea Turdean, directorul general al brandului clujean a declarat: "Decizia Curţii de Apel Cluj certifică faptul că Farmec şi-a respectat întotdeauna obligaţiile fiscale şi angajamentele faţă de partenerii săi şi se află la zi şi cu plata tuturor impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate statului. Să sperăm că astfel de incidente nefericite, aceste interpretări complet eronate ale prevederilor legislaţiei în vigoare, venite chiar din partea autorităţilor fiscale, care ar trebui să fie cei mai buni cunoscători ai legislaţiei fiscale din România, nu se vor mai repeta".

El a subliniat: "Suntem una dintre puţinele companii cu acţionariat 100% românesc, participăm anual la bugetul statului, bugetele locale şi bugetele de asigurări sociale cu o sumă de peste 36 de milioane de lei, echivalentul a 8,2 milioane de euro anual, şi ne bucurăm că vom putea susţine economia naţională în continuare şi că vom garanta locurile de muncă ale sutelor de angajaţi Farmec ca urmare a deciziei Curţii de Apel Cluj. Farmec şi Gerovital sunt unele dintre cele mai importante branduri româneşti, care impresionează o lume întreagă şi ne bucurăm că generaţiile de azi şi cele viitoare pot să beneficieze în continuare de produsele noastre.”

Produsele farmec sunt comercializate în peste 30 de ţări şi societatea clujeană este cunoscută ca fiind cel mai mare producător de cosmetice din ţara noastră.

 

Sursa: voceatransilvaniei.ro, românialiberă.ro, ziare.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More