Home Cultură Ana Blandiana a primit un prestigios premiu pentru care concurează şapte ţări europene

Ana Blandiana a primit un prestigios premiu pentru care concurează şapte ţări europene

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Concursul "Poetul European al Libertății” se organizează la fiecare doi ani în Gdansk, Polonia iar în această competiţie participă şapte ţări europene care aspiră la premiu.

Regulamentul concursului cere ca prestigiosul titlu să se acorde poeţilor şi traducătorilor, şi în acest an ţara noastră s-a făcut remarcată prin poetul român Ana Blandiana căreia i-a fost desemnat premiul "Poetul European al Libertății”. Un comunicat de presă al ICR Varşovia anunţă: "Alegerea juriului, format din personalități literare și culturale poloneze, a fost Ana Blandiana, cu volumul Patria mea A4. Volumul a apărut în versiune poloneză în luna ianuarie a acestui an.”

În cursa pentru acest premiu onorific participă şapte ţări europene şi în acest an juriul a avut de ales între România, Portugalia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Italia și Macedonia. Ana Blandiana, care va împlini 74 de ani la data de 25 martie, este o luptătoare de mai bine de două decenii pentru apărarea adevăratei democraţii în ţara noastră şi pledează pentru păstrarea valorilor naţionale şi a demnităţii neamului; potrivit EVZ.

În mai multe oraşe poloneze Institutul Cultural Român de la Varșovia a organizat în perioada 16-21 martie întâlniri cu distinsa poetă, în care a fost promovat volumul nou apărut.

 

Sursa: cetateanul.net, evz.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More