Home Politică Alina Gorghiu: Liberalii susțin familia tradițională

Alina Gorghiu: Liberalii susțin familia tradițională

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Președintele partidului PNL a declarat vineri că membrii partidului pe care îl reprezintă, susțin familia tradițională. În programul de guvernare, familia tradițională este un punct cheie; potrivit liberalilor.

Alina Gorghiu a anunțat că luni se va lua o hotărâre în ședința de conducere a PNL, legată de proiectul aflat acum la Senat. Liberalii susțin acest proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va introduce în Constituție definiția familiei tradiționale. Președintele PNL a declarat la o conferință de presă:”PNL susține familia tradițională, este un punct cheie din programul de guvernare- familia, măsurile care încurajează natalitatea, care încurajează demografia din România, însă evident credem în egală măsură în forme de protecție juridică pentru minorități, așa cum Constituția prevede. Vom discuta luni și despre proiectul care se află în Parlament în acest moment, pentru că orice inițiativă legislativă făcută la inițiativa cetățenilor care reușește să coaguleze un număr de peste 3 milioane de semnături este legitimă, își urmează calea parlamentară. Este în Senat la momentul acesta, acest blocată în plen din lipsă de cvorum, dar, în opinia mea, în primăvară poate fi deja o inițiativă care să poată să fie supusă referendumului național."

Potrivit relatării liderului PNL, în urmă cu doi ani, PSD s-a opus propunerii făcute de PNL. Liberalii au propus ca familia tradițională să fie introdusă în Constituție, dar opoziția a fost împotriva reglementării proiectului. ”…La momentul respectiv colegii din PSD au fost cei care s-au opus reglementării în Constituție a familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, așa cum prevede Codul civil în acest moment," a afirmat Gorghiu.

 

 

Sursa: agerpres  foto:mediafax

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More