Home Externe Alegeri SUA: „Hillary Clinton a subestimat campania lui Bernie Sanders”

Alegeri SUA: „Hillary Clinton a subestimat campania lui Bernie Sanders”

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Într-o analiză a cotidianului NY Times, în care lideri din tabăra lui Hillary Clinton au fost intervievați, reiese că aceștia au subestimat forța și amploarea pe care campania lui Bernie Sanders au arătat-o în ultima perioadă.

Mai sunt doar câteva zile până la primele alegeri pentru desemnarea candidatului din partea Partidului Democrat pentru președinția Statelor Unite, și ceea ce părea aproape o formalitate pentru fostul secretar de stat Hillary Clinton s-a transformat într-o luptă strânsă. Într-o campanie ce seamănă mult cu ceea ce s-a întâmplat acum 8 ani când Clinton era deasemenea favorită dar a fost înfrântă datorită energiei și momentului campaniei lui Barak Obama, aceasta pare a regreta că nu a l-a atăcat mai devreme pe oponentul ei Bernie Sanders. Lucru ce pare a-i fi permis acestuia din urmă să creeze o bază de tineri susținători, și chiar să poată concura cu Clinton din perspectiva contribuțiilor financiare.

Aliații din tabăra lui Hillary recunosc virtuțiile lui Bernie Sanders de a conecta emoțional cu alegătorii, de a inspira electoratul cu mesajul său politic în care critică deschis sistemul economic și politic american ca favorizând pe cei bogați și cu influență politică. Unul dintre aceștia, Guvernatorul statului Vermonth Peter Shumlin a declarat că „Hillary este o progresistă pragmatică. Ea unește oamenii în liniște și rezolvă problemele.”

Problema pentru campania doamnei Clinton este că majoritatea electoratului pare a nu fi convins de mesajul acesteia, și mai ales neavând încredere că aceasta este preocupată de problemele lor. Ultimele sondaje arată că avansul ei odată formidabil din Iowa s-a evaporat, iar în New Hampshire este condusă de Bernie Sanders.

„Hillary are probleme în a arăta o pasiune sinceră cu privire la problemele cu care se confruntă publicul general, spre deosebire de Bernie Sanders sau Elizabeth Warren” a declarat un lider al Partidului Democrat. Acest lucru este susținut și de faptul că Sanders și campania sa au reușit să rivalizeze cu campania lui Hillary din perspectiva financiară. Aeasta din urmă având clar un avantaj aici, prin afilierea campaniei sale cu donatorii bogați și elitele din Partidul Democrat.

„Baza ei de alegători nu pare la fel de energetică și entuziasmată precum cea a lui Sanders. Un astfel de electorat poate face diferența în primele faze ale alegerilor primare și dacă Clinton nu se poate detașa rapid cred că Sanders și campania acestuia vor deveni puternice foarte rapid” a declarat David McDonald un superdelagat democrat, neafiliat niciunei campanii.

Sursa: NY Times.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More