Home Cultură Actorul Ion Caramitru a primit titlul de Ambasador Cultural Shakespeare

Actorul Ion Caramitru a primit titlul de Ambasador Cultural Shakespeare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Actor remarcabil şi director al Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București, Ion Caramitru, potrivit anunţului făcut vineri de TNB este acum şi Ambasador Cultural Shakespeare în România.

Actorul a primit titlul onorific şi simbolic de Ambasador Shakespeare în ţara noastră în cadrul ceremoniei organizate joi seara de Ambasada Marii Britanii și Consiliul Britanic din București. Nigel Townson, directorul Consiliului Britanic București, a declarat în cadrul ceremoniei:"Ion Caramitru, este o onoare și o plăcere să îți înmânez această medalie ca simbol al respectului nostru și al recunoașterii oficiale că ești, fără îndoială, cel mai de seamă ambasador Shakespeare al României".

Comunicatul TNB scrie că motivele pentru care înaltele foruri oficiale britanice l-au ales şi desemnat pe Ion Caramitru ţin de prestaţia din variatele roluri pe care le-a interpretat, spre exemplu rolul din "Hamlet" pentru care actorul român a fost nominalizat printre cei mai buni 10 interpreți ai rolului care au existat vreodată de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company; conform Agerpres.

Actorul a afirmat că se bucură pentru această distincţie mai mult decât pentru un premiu Oscar: "Este o numire simbolică, mai mult sau mai puțin… Mă bucură mai mult să iau titlul acesta de Ambasador Shakespeare decât un Oscar, căci Oscar nu știm cine a fost, știm că a creat statueta, pe când Shakespeare știm cu siguranță cine a fost". Ion Caramitru a ţinut să adauge:"Un ambasador are menirea de a sluji interesele teritoriului pe care îl reprezintă. Mă angajez, așadar, să port de grijă… intereselor Marelui Will și să-l slujesc în continuare".

În cadrul evenimentului de joi seara a fost prezentat un montaj video cu imagini din spectacolele în care Ion Caramitru a interpretat roluri din repertoriul pieselor lui Shakespeare.

 

Sursa: psnews.ro, agerpres.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More