Home STIRI ACTUALITATE Acord pentru limitarea încălzirii globale

Acord pentru limitarea încălzirii globale

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Lauren Fabius, șeful diplomației franceze, a prezentat în cursul zilei de sâmbătă proiectul unui acord  ce are menirea de a limita  fenomenul încălzirii globale. Proiectul are în vedere limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2 grade Celsius, relatează Agerpres.

Problema încălzirii globale a devenit un subiect destul de delicat pentru reprezentanții celor mai importante state. Efectele încălzirii globale nu încetează să apară, drept urmare anul 2015 a fost cel mai călduros an din istorie.  La Conferința privind schimbările climatice (COP21) au participat 195 de state, iar șeful diplomației francize le-a cerut acestor reprezentanți să sprinjine acest proiect.

Deși au trecut șase ani de la summit-ul ce a avut loc în Copenhaga, COP21 s-a încheiat cu multe speranțe, iar decizia finală se va lua în cursul zilei de astăzi.

Lauren Fabius a declarant faptul că acest proiect este unul “ambițios și echilibrat” și că va fi "un moment istoric de cotitură" pentru întreaga planetă. De asemenea, el a mai declarat că “responsabilitatea pe care o avem în fața istoriei este uriașă.”

Alături de șeful diplomației franceze s-au mai regăsit oficialități importante precum președintele francez, Francois Hollande, secretarul de stat al SUA, John Kerry, dar și ministrul de externe ale Insulelor Marshall, care a declarat că este mulțumit de cele întâmplate.

De asemenea, șeful diplomație franceze a prezentat și obiectivele principalele ale acordului ce prevede limitarea încălzirii globale la mai puțin de două grade Celsius, dar și limitarea emiselor de gaze cu efect de seră. Proiectul prevede și acordarea a 100 de miliarde de dolari statelor în curs de dezvoltare.

Efectul de seră provine de la emisia unor gaze naturale, dar și artificiale, care contribuie la încălzirea atmosferei terestre. Principalele gaze care contribuie la acest fenomen sunt vaporii de apă, dioxidul de carbon, ozonul și metanul.

 

SURSA: agerpres,ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More