Home STIRI ACTUALITATE Accidentul în lanț de pe Autostrada Soarelui va ajunge caz penal. Vezi cine e primul suspect

Accidentul în lanț de pe Autostrada Soarelui va ajunge caz penal. Vezi cine e primul suspect

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Dimineața de sâmbătă, 5 noiembrie va rămâne în istorie pentru drama ce s-a desfășurat la kilometrul 67 pe Autostrada Soarelui. Gravitatea accidentului în lanț a determinat ISU să activeze planul roșu de intervenție și s-a deschis deja o anchetă, cazul va deveni penal. Procurorii au un suspect în persoana unui șofer de camion, care ar fi efectuat, fără să se asigure, o manevră.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în acest caz dar nu au fost identificați vinovații, oamenii legii au totuși primul suspect care ar fi efectuat manevra care a pus în pericol atâtea vieți. Bărbatul se pare că a ieșit dintr-o parcare fără se asigure, în jurul orei 8:37 în condiții de vizibilitate redusă datorită condițiilor meteo. Panourile de atenționare instalate pe sensul Bucureşti-Constanţa funcționau la momentul producerii celui mai grav accident de pe autostrada A2, și arătau mesajul: ”Atenţie! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !"; conform sursei România Liberă care citează comunicatul emis de CNAIR.

Reprezentantul ISU Călărași a declarat: ”Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcționate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.” Comisarul șef, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, George Grigore a făcut bilanțul autovehiculelor implicate: ”În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări, a rezultat faptul că, cauza principală pentru care s-a produs accidentul, este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri.” La ultima actualizare se anunța că au fost trei morți și 57 de răniți, iar doi dintre răniți sunt copii. Toți cei nouă răniți, între care și copiii, internați la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, sunt conștienți și stabili; potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are un protocol de colaborare cu asistenții sociali ai AsproAs (Asociația Asistenților Sociali din România), prin urmare membri ai asociației își oferă suportul familiilor victimelor internate în spitale. Potrivit DGU, 41 de persoane rănite în accidentul de pe autostrada A2 au fost transportate la spitale din Capitală.

 

 

 

Sursa: romanialibera, agerpres

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More