Home Actualitate Accident fatal în Argentina, în care a fost implicat un elicopter MTV

Accident fatal în Argentina, în care a fost implicat un elicopter MTV

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Un elicopter utilizat de către postul TV MTV s-a prăbuşit sămbătă în Argentina. Două persoane au decedat: pilotul şi un tehnician, cei doi find singurele persoane aflate la bord. La o adâncime de aproximativ 60 de metri în apă se află încă epava elicopterului iar scafandrii nu au reuşit să identifice şi să recupereze trupurile neînsufleţite ale celor doi, care nu erau parte din membrii staff-ului MTV.

Conform declaraţiilor postului MTV, victimele erau angajate să survoleze zona din vestul Argentinei, în căutarea unei locaţii potrivite pentru filmările care urmau să înceapă la reality-show-ul numit "The Challenge". Surse oficiale din Argentina au declarat că elicopterul care deservea postul MTV s-a scufundat în barajul Potrerillos de Mendoza, situat în vestul Argentinei. Ministrul securităţii din provincia Mendoza, a oferit presei informaţii cu privire la tentativele de recuperare a cadavrelor şi a subliniat că este o misiune grea deoarece elicopterul se află la o adâncime de aproximativ 60 metri în apă.

Tragedia de sâmbătă este a doua de anul acesta pentru Argentina deoarece în luna Martie, două elicoptere care transportau 10 persoane în total la bord s-au prăbuşit şi nu a existat niciun supravieţuitor. Printre cei aflaţi la bord se numărau şi trei vedete ale sportului din Franţa. Cu toţii se îndreptau spre locaţia unde se filma un alt reality-show numit "Dropped" care avea ca temă supravieţuirea concurenţilor în natură. Cele două elicoptere s-au ciocnit în regiunea argentiniană Rioja.

Mediafax relatează că "Florence Arthaud, campioană a competiţiilor de iahting, campioana olimpică de nataţie Camille Muffat şi pugilistul Alexis Vastine, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, au murit în acel accident, alături de alţi cinci cetăţeni francezi şi de cei doi piloţi argentinieni ale elicopterelor implicate în coliziune".

În cazul accidentului de sâmbătă se fac cercetări în prezent pentru a se identifica şi stabili cauza, epava elicopterului şi cei doi pasageri decedaţi aflându-se încă sub apă. Postul MTV a declarat că victimele prăbuşirii elicopterului nu făceau parte dintre actori şi nici din echipa de producţie a emisiunii de reality-show.

SURSA: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More