Home Actualitate 10 morți și cel puțin 15 răniți într-o explozie în Istanbul

10 morți și cel puțin 15 răniți într-o explozie în Istanbul

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cotidianul turc Hurriyet anunță că o explozie s-a produs astăzi, în dimineața zilei de 12 ianuarie, în centru istoric al Istanbulului, Sultanahmet. Guvernatorul orașului a declarat că există cel puțin 10 morți și 15 răniți.

Conform postului de televiziune CNN Turcia, explozia s-a produs lângă obelixul Theodosius aflat în apropierea obiectivelor turistice Moscheea Albastră și Hagia Sophia. Primele informații sugerează că printre victime s-ar afla și turiști, lucru de presupus dată fiind locația.

Update: CNN Turcia afirmă că printre victime ar fi turiști din Germania și Norvegia.

Echipele de investigație au ajuns la locul incidentului, acestea având și un elicopter cu care survolează zona. „Investigația cu privire la cauza, tipul de explozie și la autorul sau autorii sunt în desfășurare” a declarat biroul guvernatorului Istanbulului.

„Explozia a fost foarte puternică. A cutremurat totul. Am ieșit afară și am vazut numai bucați de trupuri” a declarat pentru Reuters o femeie ce lucrează în apropiere și a fost martoră la eveniment.

Televiziunea tură AHaber a declarat că explozia ar fi fost cauzată de un atentator sinucigaș, încă această informație nu a fost confirmată oficial.

Istanbulul este cel mai mare oraș al Turciei cu o populație de peste 12 milioane de locuitori și principala atracție turistică a țării. Orașul este foarte popular și pentru turiștii din România.

Turcia este în alertă după ce în octombrie 103 persoane au murit într-un atentat în care doi teroriști sinucigași au atacat un grup de manifestanți pacifiști în capitala țării, Ankara.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More