Home Actualitate Simona Halep dezvăluie astăzi o veste șocantă: „Patru ani de suspendare, regulile sunt clare”

Simona Halep dezvăluie astăzi o veste șocantă: „Patru ani de suspendare, regulile sunt clare”

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit
Simona Halep

Simona Halep rămâne în fruntea clasamentului jucătoarelor române de tenis WTA, ocupând locul 26 cu 1565 puncte. Absentă de la competiții de câteva luni din cauza unei suspendări pentru dopaj, perspectiva Simonei nu pare optimistă.

Vremuri întunecate se întrevăd pentru Simona Halep. Gabriela Andreiaşu, directoarea generală a Agenției Naționale Antidoping din România, a acordat un interviu pentru Playtech Știri în care a discutat despre situația Simonei Halep, suspendată pentru dopaj în urma US Open 2022.

Gabriela Andreiașu, directorul Agenției Naționale Antidoping, comentează situația Simonei Halep

„Chiar cu experiența mea profesională, nu pot să afirm cu certitudine, deoarece fiecare sportiv poate alege căi diferite de apărare și poate invoca lipsa vinovăției sau neglijența în favoarea sa. Sau poate a identificat un produs pe care noi, la nivel național sau global, încă nu l-am recunoscut ca fiind contaminat.

Nu pot să vă garantez! Dar, având în vedere că este o substanță nespecifică, codul este clar: identificarea unei substanțe nespecifice în mostra unui sportiv poate fi considerată ca fiind administrată intenționat. Ne referim la o substanță nespecifică, iar pedeapsa pentru astfel de cazuri este suspendarea pe o durată de patru ani.

Substanțele nespecifice sunt acelea care îmbunătățesc considerabil performanța și afectează sănătatea. Cu alte cuvinte, produc efecte secundare puternice, iar sancțiunile sunt mult mai severe. Majoritatea substanțelor nespecifice sunt analizate constant în competiții și în afara lor. Substanțele specifice îmbunătățesc de asemenea performanța, dar nu la același nivel ca cele nespecifice”, a declarat Gabriela Andreiașu.

„A avut în echipa ei persoane care colaborau cu agenția pentru verificarea anumitor suplimente sau medicamente recomandate, dar această colaborare a încetat. Fiecare sportiv are dreptul să aleagă experții cu care lucrează și persoanele care le inspiră încredere, iar fiecare răspunde pentru alegerile făcute. A colaborat indirect cu noi până acum un an și jumătate sau doi, înainte să apară cazul ei”, a adăugat ea.

Simona Halep va concura la Roland Garros, unde va primi un wild-card. „Gata, ai avut destulă suspendare, du-te și joacă!” a declarat Ion Țiriac! Sportiva noastră și-a încheiat vacanțele și a ajuns deja la Nisa pentru a începe pregătirea la academia Patrick Mouratoglou.

Pe parcursul perioadei de suspendare, Simona Halep a pierdut contactul cu Top 10 mondial și se confruntă cu riscul de a nu mai fi în primele 30 de locuri ale clasamentului WTA. În prezent, ea ocupă locul 26 în ierarhia tenisului feminin. Suspendarea pentru dopaj a costat-o cel puțin un milion de dolari, deoarece nu a putut participa în circuitul competițional.

Ion Țiriac își exprimă susținerea și încrederea în nevinovăția sportivei românce

Ion Țiriac continuă să susțină că Simona Halep nu a luat în mod voluntar substanța interzisă: „Sunt convins că această fată, în mod voluntar, nu a luat nimic. La vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să ia ceva interzis, și la US Open? E absurd!”

Țiriac ridică și problema despăgubirilor pe care Simona Halep ar trebui să le primească în cazul în care este găsită nevinovată, după ce a stat opt luni în afara competițiilor: „Dacă se ajunge la o concluzie în care Simona nu a fost vinovată, cine îi plătește ei aceste luni în care nu a jucat?”

Revenirea în circuitul competițional nu va fi ușoară pentru Simona Halep, având în vedere că a lipsit 270 de zile de la ultimul meci oficial. Ion Țiriac subliniază dificultățile pe care le-ar putea întâmpina sportiva în reacomodarea în competiții: „E o realitate pe care cred că și-o asumă și ea, se antrenează în fiecare zi, dar nu e același lucru.”

Simona Halep speră să revină în forță la Roland Garros, unde a primit un wild-card din partea Federației Franceze de Tenis. Antrenamentele sportivei au început deja la academia Patrick Mouratoglou din Nisa, unde se va pregăti intensiv în următoarele patru săptămâni înainte de a participa la prestigiosul turneu de tenis.

Simona Halep va trebui să dovedească din nou că este o forță în tenisul mondial, în condițiile în care a fost nevoită să-și întrerupă cariera timp de aproape nouă luni. Cu sprijinul echipei sale și cu determinare, sportiva româncă va încerca să se impună în competițiile viitoare și să revină în elita tenisului feminin.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More