Home Actualitate Novak Djokovic dezvăluie de ce nu a dezvoltat niciodată o prietenie strânsă cu Federer și Nadal

Novak Djokovic dezvăluie de ce nu a dezvoltat niciodată o prietenie strânsă cu Federer și Nadal

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
novak djokovic Nadal Federer

Într-o recentă conferință de presă la Roma, unde se pregătește pentru un meci în optimi cu Cameron Norrie, Novak Djokovic a abordat subiectul relațiilor sale cu cei doi mari rivali ai săi, Roger Federer și Rafael Nadal. Într-o conversație sinceră, Djokovic a explicat de ce nu a reușit să dezvolte o prietenie cu acești doi jucători.

Djokovic despre Absența Prieteniei între Rivali

Într-un interviu acordat repubblica.it, Djokovic, care împlinește 36 de ani pe 22 mai, a explicat de ce nu a putut dezvolta o prietenie cu Federer și Nadal. El a afirmat că prietenia între rivali de top este practic imposibilă, o realitate care se aplică și relațiilor sale cu Federer și Nadal.

Respectul lui Djokovic pentru Federer și Nadal

Cu toate acestea, liderul ATP a subliniat că i-a respectat întotdeauna pe Federer și Nadal, rivalii care l-au ajutat să devină jucătorul de succes pe care îl cunoaștem astăzi.

„Nu am fost niciodată prieteni cu Federer. Între rivali nu poate exista prietenie, dar nici nu am fost vreodată dușmani. L-am respectat mereu pe Roger, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, dar nu am fost niciodată apropiat de el,” a declarat Djokovic.

În ceea ce îl privește pe Nadal, Djokovic a adăugat: „Nadal este doar cu un an mai mare decât mine, suntem ambii gemeni și la început am fost de două ori la cină împreună, dar chiar și așa, prietenia este imposibilă. Datorită lui Nadal și Federer, am evoluat și am devenit jucătorul care sunt astăzi. Aceasta este o legătură care ne va uni pentru totdeauna. Le datorez o mare recunoștință.”

Djokovic vs. Federer și Nadal: Rivalitatea în Cifre

Când vine vorba de statisticile meciurilor, Djokovic și Nadal s-au întâlnit de 59 de ori, stabilind un record pentru Era Open. Djokovic are un avantaj minim, cu un scor de 30-29. În ceea ce privește rivalitatea cu Federer, Djokovic a încheiat-o cu un avantaj de 27-23.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More