Home Sport A fost Ion Ţiriac „iresponsabil”?

A fost Ion Ţiriac „iresponsabil”?

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

În contextul în care unul dintre invitații de onoare a turneului de la Madrid, a fost Ilie Năstase, Steve Simon, președintele WTA, a acuzat această prezența ca fiind un „gest iresponsabil și innaceptabil”. Ilie Năstase a fost cel care i-a acordat trofeul Simonei Halep.

„A fost o finală incredibilă şi le felicit din tot sufletul pe Simona şi Kristina pentru tenisul arătat în această zi. Singurul moment care a umbrit ziua a fost invitaţia către domnul Năstase de a participa la ceremonia de decernare a trofeului. Dumnealui este în prezent suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său, iar noi i-am revocat toate drepturile până în momentul în care ancheta va fi finalizată. A fost un gest iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open de a-i oferi domnului Năstase un rol oficial. Turneul de la Madrid este unul de nivel Premier, se desfăşoară după cele mai înalte standarde atât la nivel sportiv, cât şi la nivel organizatoric. Aceste standarde organizatorice nu au fost reflectate astăzi”, acesta este comunicatul oficial trimis de Steve Simon, preşedintele WTA, afisat pe site-ul WTA si promovat pe toate canalele media

„Stimate domnule Preşedinte, vă scriu această scrisoare în calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este întru totul adevărat că finala a fost spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctaţi acest lucru. Pe de altă parte, aţi făcut o afirmaţie care, din punctul meu de vedere, este complet ruptă de context. (…) Domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF”.

„Senatorul Ilie Năstase este primul număr unu din istoria tenisului (1973), care a fost avertizat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul partidei de Fed Cup România – Anglia. Spre marea surprindere a mea şi a mai multor profesionişti din lumea tenisului, supervizorul acelei întâlniri a fost un nativ britanic, ceea ce este innaceptabil, având în vedere faptul că partida se juca între România şi Marea Britanie. Oricum, ITF-ul a considerat că nu poate dicta o pedeapsă înainte de a judeca faptele şi a decis, pe 12 mai, să transmită un comunicat oficial, prin care să facă lămuriri privitoare la suspendarea lui Ilie Năstase. Citat: <<Suspendarea provizorie impusă domnului Năstase de către IAP pe data de 23 aprilie se aplică doar în cazul competiţiilor desfăşurate sub egida ITF şi nu include turneele de Mare Şlem>>. După cum vedeţi, domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF”, mai argumenteaza Ion Ţiriac.

„Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să îşi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră”, a subliniat Ion Ţiriac.

„Dacă decizia ultimei instanţe este că cineva se face vinovat în vreun fel, atunci situaţia se va schimba”, a spus Ţiriac.

„Între timp, aş dori să menţionez faptul că trofeul turneului se numeşte Ţiriac Trophy. I-am înştiinţat pe organizatori cu mult timp înaintea începutului întrecerii că solicit în continuare ca domnul Năstase să ia parte la Ceremonia de Premiere şi nu regret faptul că am făcut-o, luând în considerare faptul că inclusiv la turneul ATP 250 de la Bucureşti, Ilie Năstase a fost personalitatea invitată să înmâneze câştigătorului trofeul (care ne poartă numele) de-a lungul a 23 de ani”, a tinut sa mai puncteze omul de afaceri.

„Comunicatul dumneavoastră m-a mâhnit teribil, acum, la o săptămână după ce ITF-ul şi-a clarificat poziţia. Sper că după această scrisoare am ajuns la un punct de vedere comun şi că înţelegeţi mai bine situaţia”, a concluzionat Ion Ţiriac.

 

Sursa: prosport.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More