Home Sport Cluburile Sportive, au 5% din bugetul local, GARANTAT

Cluburile Sportive, au 5% din bugetul local, GARANTAT

by Tudor Irina
1 minute timp de citit

S-a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, prin care se prevede că toate cluburile sportive, să primească garantat, 5% din bugetul local.

”În primul rând ordonanţa de urgenţă va reglementa clar finanţarea activităţilor sportive de către administraţia publică locală. Sportivii îşi vor putea desfăşura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă. Veniturile realizate din contractul de activitate sportivă se încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente prevăzute de Codul fiscal”, a afirmat după şedinţa Executivului, Marius Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului, .

”Dacă luăm cazul de la Ploieşti, dacă luăm cazul de la Iaşi unde autorităţile locale nu mai finanţează structurile sportive, există o reticenţă. E un prim pas, după care o să vorbim de Legea sponsorizării activităţilor sportive şi ulterior despre legea sportului, cum prioritizăm federaţiile olimpice, neolimpice, federaţiile care au un potenţial uriaş să devină sport de masă. Trebuie să încurajăm şi competiţiile sportive. Sunt câteva lucruri pe care le vom face în următoarea perioadă”, a mai completat Marius Dunca.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: dcnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More