Home Actualitate Reprezentanții sindicali din domeniul medical se opun măsurilor de austeritate propuse de Executiv

Reprezentanții sindicali din domeniul medical se opun măsurilor de austeritate propuse de Executiv

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Reprezentantii sindicali din domeniul medical se opun masurilor de austeritate propuse de Executiv
  • Mircea Ciocan, vicepreședinte al Federației Sanitas, se opune tăierilor bugetare în sănătate 
  • El susține că sistemul este deja subfinanțat și personalul medical insuficient
  • Sindicaliștii propun finanțarea salariilor din bugetul de stat

Opinia vicepreședintelui Federației Sanitas

Mircea Ciocan, vicepreședintele Federației Sanitas, afirmă că reducerile bugetare în sănătate nu sunt fezabile, având în vedere subfinanțarea sistemului și lipsa de personal medical suficient. El consideră că astfel de măsuri vor avea un impact negativ asupra calității serviciilor medicale.

Argumente împotriva reducerii bugetului pentru Sănătate

Ciocan argumentează că sistemul de sănătate este subfinanțat de la înființarea Casei de Asigurări de Sănătate. Personalul medical este insuficient și supraîncărcat, iar limitarea angajărilor în sistemul de sănătate a dus la scăderea numărului de personal activ, acumularea de zile libere peste programul normal de lucru și, în consecință, la oboseală cronică și stres profesional. Acest context nu va duce la un impact pozitiv asupra calității actului medical.

Propunerea Federației Sanitas

Mircea Ciocan menționează că sindicatul pe care îl conduce a propus finanțarea salariilor personalului medical din bugetul de stat. El consideră ilogic și nefiresc ca fondurile de salarii să fie plătite din serviciile contractate cu Casa de Asigurări, iar aceste fonduri ar trebui să fie folosite exclusiv pentru îngrijirea pacienților.

Ciocan explică că în prezent, managerii se confruntă cu o presiune constantă pentru a jongla cu numărul de cazuri în vederea obținerii finanțării suficiente pentru plata personalului medical. El susține că acest lucru nu ar trebui să fie o preocupare pentru manageri, deoarece personalul medical ar trebui să fie disponibil și prompt, fără ca numărul de cazuri rezolvate să influențeze finanțarea spitalului. Acest aspect ar trebui să fie reflectat doar în calitatea și cantitatea serviciilor medicale contractate și efectuate în raport cu Casa de Asigurări.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More