Home Actualitate Efectele benefice ale ananasului și cum ajută în lupta împotriva digestiei îngreunate cauzată de mesele consistente

Efectele benefice ale ananasului și cum ajută în lupta împotriva digestiei îngreunate cauzată de mesele consistente

by Andrei M
2 minute timp de citit

Ananasul este un fruct exotic, dar, chiar dacă, în România, este adus din alte țări, ar trebui să înceapă să fie consumat mai des, deoarece are proprietăți extrem de benefice.

Ananasul este indicat acum, în perioada sărbătorilor, când mesele sunt consistente, iar stările de rău apar imediat după aceea.

Beneficiile pe care le aduce consumul de ananas

Atunci când mâncăm foarte mult, este recomandat ca, imediat după masă, să ieșim la o plimbare, pentru ca mâncarea să fie digerată mai bine și pentru a mai da jos din caloriile pe care le-am consumat la masă.

O armă secretă în rezolvarea problemelor cauzate de mesele mult prea bogate o reprezintă chiar ananasul, fruct ce ajută la stimularea enzimelor digestive. Un organism sănătos face față cu greu unui exces alimentar, deoarece nu este obișnuit cu cantități atât de mari și nici cu mâncarea grasă din perioada sărbătorilor.

Ananasul favorizează digestia mai rapidă a alimentelor

Efectele nocive ale consumului prea mare de mâncare pot fi ameliorate cu ajutorul unei bucăți de ananas. Bromelina, sau enzima proteolitică, se găsește în ananas, fiind o enzimă vegetală care ajută la digerarea mai rapidă a proteinelor care se găsesc, din belșug, în mesele de sărbători.

Prin urmare, carnea, brânzeturile și ouăle care, cu siguranță, s-au aflat pe masa de sărbători, pot fi digerate mult mai ușor dacă sunt consumate alături de o salată de crudități, iar ananasul, după masă, poate face minuni.

„Nu numai ananasul, în general crudităţile – fructe şi legume – sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar, a doua zi, urmaţi o regulă! La adult, aportul proteic poate să fie aşezat în meniuri nu neaparat zilnic, poate să fie o zi de proteine, o zi de vegetale, fără proteine”, a precizat nutriționistul Cristina Bălănescu.

Așa cum toți nutriționiștii recomandă, pentru a evita excesele alimentare, dar și toate neplăcerile cauzate de mesele prea consistente, se recomandă ca, în special la mesele festive, să se guste câte puțin din fiecare fel de mâncare preparat și, dacă se poate, preparatele să fie împărțite în cele trei mese ale zilei, în așa fel încât, cantitatea de mâncare care ajunge în corp să nu fie mult prea grea de suportat pentru organism.

De asemenea, cel mai bine este ca, după o zi plină de mâncare, a doua zi, să consumăm cât mai multe fructe și legume însemnând, așadar, alimente cât mai ușor de digerat.

Sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More