Externe

Poziția politică a Europei în privința refugiaților a eșuat, în opinia unui francez care vrea să ajungă președinte

Emmanuel Macron este un candidat independent la alegerile prezidențiale din 2017 și a urcat în sondajele efectuate recent deoarece și-a pierdut din popularitate Partidul Socialist și lidera extremei drepte, Marine Le Pen. Macron a criticat poziția Europei față de refugiați.

Agenția DPA, citată de Agerpres a relatat opinia candidatului independent, Emmanuel Macron cu privire la poziția Europei în problema refugiaților. El a declarat că Europa ”a eșuat în modul colectiv'' în ce privește poziția politică față de refugiați. Macron nu crede, după cum afirmă el însuși, în securitatea granițelor naționale și consideră că trebuie apărate împreună frontierele externe ale Europei. Candidatul independent la președinția Franței, laudă politica Angelei Merkel pentru că ar fi în concordanță cu valorile europene.

''Este important că Germania arată calea spre omenie, calea spre valorile noastre. Și vreau să apăr acest lucru'', a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu pe care l-a acordat în Berlin televiziunii ARD.

Potrivit Agerpres, Macron a criticat faptul că în Europa se amestecă toate problemele referitoare la migrație; inclusiv când e vorba de persoanele refugiate datorită persecuției și teroriștii, ultima categorie fiind cei care ”exploatează sistemul pentru a întreprinde atacuri.”

 

 

 

Sursa: agerpres, revista22.ro

Cele mai citite stiri

To Top
Loading..