Home Actualitate Ministrul Muncii depune eforturi pentru a asigura pensionarii: Cum sunt afectate veniturile românilor?

Ministrul Muncii depune eforturi pentru a asigura pensionarii: Cum sunt afectate veniturile românilor?

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Ministrul Muncii depune eforturi pentru a asigura pensionarii
  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, asigură pensionarii că pensiile nu vor întârzia în iunie 2023
  • Poștașii vor lucra inclusiv în zilele libere prin lege
  • Șeful Casei Naționale de Pensii confirmă programul de distribuire a pensiilor

Marius Budăi îi liniștește pe pensionari

Marius Budăi, ministrul Muncii din partea PSD, a încercat să asigure seniorii României că pensiile lor nu vor întârzia. Într-o intervenție în direct la România TV, oficialul a promis că pensiile de stat vor fi plătite la timp în luna iunie 2023.

Angajamentul ferm al ministrului Muncii

Budăi a afirmat că pensionarii vor primi veniturile la termen, iar poștașii vor lucra inclusiv în zilele libere prin lege. „Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă. Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat ministrul în emisiunea Andreei Crețulescu la România TV.

Casa Națională de Pensii confirmă programul

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit de asemenea la România TV despre programul de distribuire a pensiilor. „Avem o convenție încheiată între CNPP și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor”, a spus Baciu.

El a menționat că, deși există o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie cu privire la zilele libere, a discutat personal cu șeful companiei Poșta Română și a primit asigurări că poștașii vor lucra pe 2 iunie, vineri. Primele tranșe de bani vor fi virate la sfârșitul lunii mai, iar până pe data de 15 iunie, toate pensiile vor fi achitate pentru cei care au optat pentru plata prin mandat poștal.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More