Home Politică Liviu Dragnea: Primarii sunt DEZAVANTAJAȚI

Liviu Dragnea: Primarii sunt DEZAVANTAJAȚI

by Tudor Irina
1 minute timp de citit

Presedintele senatului, Liviu Dragnea, a declarat ca primarii si presedintii de Consiliu Judetean, nu vor avea salarii suficient de mari. A mai completat ca acestia sunt comparati cu orice alt functionar public, insa, au mult mai multe responsabilitati, si nu au toate drepturile unui functionar public.

„În Legea salarizării, autorităţile locale vor avea salarii mai mari. Eu, personal, am fost întrebat de mai multe ori: <<Cum comentaţi că primarii o să aibă salarii mai mari?>>. Comentez invers: că nu o să le aibă suficient de mari primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus Dragnea.

Comparatia a fost cu o balanta: „În cele două talere, în care se pune pe un taler responsabilitatea autorităţilor locale şi pe celălalt taler – salarizarea, este profund debalansat în defavoarea salarizării”, a declarat Dragnea.

Dragnea a declarat ca primarii au multe responsabilitati, si atunci cand semneaza o pagina dintr-un dosar de finantare pe fonduri europene, el are raspunderea principala si isi asuma tot ce a facut un functionar, dar primarul nu primeste acel BONUS pe care il iau cei care lucreaza cu dosarele de fonduri europene.

„Primarii şi preşedinţii (de CJ, n.r) sunt buni doar să răspundă pentru tot, au o grămadă de constrângeri, nici măcar nu beneficiază de toate drepturile de care beneficiază un funcionar public. În schimb, când trebuie să fie cercetaţi, sunt asimilaţi funcţionarului public. Când trebuie să beneficieze de anumite drepturi, sunt demnitari şi atunci trebuie să aibă doar indemnizaţie şi foarte multe constrângeri”, a mai adaugat Liviu Dragnea.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: stiripesurse.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More