Home Externe Donald Trump-vizită la Vatican

Donald Trump-vizită la Vatican

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

Papa Francisc l-a primit pe Donald Trump, Președintele Americii, la Vatican. Papa Francisc i-a strâns prietenește mâna, apoi l-a invitat în biroul său pentru prima întâlnire față în față a celor doi lideri.

În jurul dimineții, sub un cer albastru, a intrat în curtea Palatului Apostolic, limuzina blindată care îi aducea pe Donald Trump și pe soția acestuia, Melania.

Trump a purtat un costum închis la culoare, cu cămașa albă, a intrat în sala Clementine a Palatului Papal, și a fost însoțit de arhiepiscopul Georg Gänswein, prefectul Casei Pontificale.

Trump a purtat o discuție serioasă, conform cu normele locului. L-a însoțit Melania și fiica sa, Ivanka Trump, care este și consilierul președintelui. Ambele au purtat capul acoperit și au fost îmbrăcate în negru.

Papa a înmânat rozarii membrilor delegației înainte ca grupul să fie prezentat pentru fotografii, iar apoi i-a salutat pe președinte și pe soția lui de rămas bun.

Atât Papa Francisc, dar și Trump, au fost aleși ca și oameni din afară, fără culoare politică, aducând cu ei promisiunea că vor ține cont de vocile neauzite ale poporului.

Între cei doi există o diferență foarte mare de cultură și gusturi.

Donald Trump este descendentul unui dezvoltator imobiliat, a fost căsătorit de 3 ori și este îndrăgostit de lucrurile scumpe. Papa Francisc în schimb, este întruchiparea modestiei. Când în 2013, și-a plătit singur factura la hotel după ce a fost ales papa, Donald Trump a scris pe Twitter: „Nu-mi place să văd că Papa stă la Check-out-ul unui hotel pentru a-și plăti factură. Nu e de un Papă!”

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More