Home Politică Atenție Bugetari! Legea salarizării a fost ADOPTATĂ

Atenție Bugetari! Legea salarizării a fost ADOPTATĂ

by Tudor Irina
1 minute timp de citit

Controversata Legea a Salarizării Unitare a fost adoptată astăzi de către Senat. Urmează Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost votat cu 85 de voturi ”pentru”, 10 voturi ”împotrivă” si 12 abţineri.

„Parlamentul României a adoptat programul de guvernare care prevede o nouă lege a salarizării, care prevede creşteri în medie de 56% ale salariilor şi o anvelopă în plus de 32 de miliarde în patru ani. Legea era necesară pentru corectarea disfuncţionalităţilor din sistemul de salarizare care presupun: nu întotdeauna conducătorul instituţiilor are şi cel mai mare salariu. În baza de jos a piramidei, salariile sunt foarte mici, iar în vârf foarte mari. În acest sens, noua lege prevede următoarele: o diferenţă între administraţia centrală, cea teritorială şi locală, cu salariul cel mai mare pentru conducătorul de instituţie, corectarea disfuncţionalităţilor salariale pe principiul ”la muncă egală, salarii egale”, la care se adaugă vechimea şi nivelul studiilor, a declarat ministrul Muncii, Lia Vasilescu.
„Urmeazã ca salariile sã fie stabilite în funcţie de nomenclator şi ierarhie, de către consiliile judeţene şi locale prin hotărâri de consilii judeţene şi consilii locale. Atenţie, nu de primari sau de către preşedinţii de Consilii judeţene, ci de Consilii locale şi judeţene. (…) Impactul bugetar este de 32 de miliarde de lei până în anul 2020, de 43 de miliarde de lei până în anul 2022. Aici nu avem nicio problemă de comunicare cu MFP, aşa cum s-a sugerat. Am spus acelaşi lucru şi noi şi ministerul de Finanţe, încă de la început”, a mai completat ministrul muncii.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: telegraf.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More