Home Politică Află cu ce este de acord premierul GRINDEANU?

Află cu ce este de acord premierul GRINDEANU?

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

Primul Ministru al României, Sorin Grindeanu, a declarat că este de acord cu DESECRETIZAREA arhivelor SIPA. Deja a discutat cu Tudorel Toader, ministrul justiției, despre acest aspect. Povestea cu arhivele SIPA a început când Dan Andronic, a susținut că au fost copiate documente din arhive și alte documente au fost chiar arse.

”Am avut o discuţie (cu Tudorel Toader – n.r.) pe de-o parte despre calendar şi anume proiectul legii de modificare – legile justiţiei – unde există acest orizont de timp de două săptămâni. Pachetul pe care trebuie să-l pregătim ca să venim în întâmpinarea decizie pilot de la OSCE – termenul nu mai e deja de 6 luni, sunt 5 luni – asta pe de-o parte. Pe de altă parte, fiind pe agenda publică, a fost cel legat de desecretizarea arhivei SIPA. Eu susţin desecretizarea, şi o spun cât se poate de direct, respectând legea. Probabil există diverese nivele de secretizare ale acelor documente aflate în arhivă, i-am cerut domnului ministru să strângă date. Şi dânsul susţine acest lucru. Ba mai mult, eu cred că e foarte bine să ştim şi cei care în această perioadă – şi acesta este un lucru pe care trebuie să-l facă domnul ministru şi-l va face – au avut acces la acestă arhivă. Susţin acest demers pentru că trebuie să terminăm odată cu aşa-zisele sperietori, himere pe care diverşi le au şi cea mai bună modalitate este asta respectând procedurile legale şi am convingerea că va respecta procedurile. În concluzie, susţin”, a spus Sorin Grindeanu.

„Nu pot spune un termen exact acum, pentru că sunt în momentul în care eu, la rândul meu, mă documentez privind istoricul constituirii, administrării fondului din arhivă. Când am desfăşurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie şi vom vedea”, a declarat ministrul de justitie, Tudorel Toader.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: ziarulfinanciar.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More