Cultură

Ministerul Culturii alege în februarie prin concurs conducerea România Film

Ministerul Culturii a lansat marţi un concurs în cadrul căruia va recruta cinci membri pentru Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Explotării Filmelor "RomâniaFilm" şi un membru reprezentant în CA.

Ministerul Culturii informează publicul că Mandatul noului Consiliu de Administraţie este de 4 ani şi în comisia de evaluare şi confirmare a candidaturilor sunt doi specialişti în resurse umane şi recrutare din mediul privat şi un reprezentant al Ministerului Culturii. Data limită de trimitere a CV-urilor este 17 februarie 2016. Persoanele care vor să se înscrie trebuie să trimită un CV la Ministerul Culturii. Sunt consideraţi respinşi candidaţii care nu sunt invitaţi la interviu până la data de 26 februarie.

Anunţul oficial al Ministerului Culturii informează că, candidaţii validaţi (care îndeplinesc criteriile obligatorii de selecţie) vor fi invitaţi la un interviu preliminar eliminatoriu de (re)validare a candidaturii (validarea finală). Candidaţii validaţi în urma interviului preliminar vor susţine o probă scrisă cu subiecte de management general, după care vor fi invitaţi la un interviu de fond cu membrii Comisiei de validare şi de evaluare. Rezultatele procesului de selecţie (lista scurtă din care vor fi nominalizaţi câştigătorii finali) vor fi publicate pe site-ul RomâniaFilm şi pe cel al Ministerului Culturii. Din această listă scurtă, autorităţile în drept vor numi viitorii membri ai CA al RomâniaFilm, conform Mediafax.

"Viitorul Consiliu va avea la dispoziţie trei luni pentru a concepe un program coerent de redresare a instituţiei. Am speranţa că reprezentanţii breslei cinematografice din România se vor implica pro-activ în acest proiect atât de important pentru filmul românesc. România Film este o regie autonomă (instituţie care se autofinanţează, aflată sub autoritatea Ministerului Culturii), care deţine în acest moment zeci de săli de cinema la nivel naţional, dintre care 16 funcţionale şi alte câteva zeci închise ori închiriate pentru alte activităţi" a declarat Ministerul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de socializare.

RomâniaFilm, înfiinţată în anul 1950 este o regie autonomă în prezent şi are 149 de angajaţi. Andrei Rus, consilier al ministrului Culturii pentru cinematografie a afirmat că reprezentanţii Ministerului Culturii vor continua să discute cu reprezentanţi ai consiliilor locale care au preluat săli de cinema în ultimii ani, pentru a găsi soluţii de redresare măcar pentru o parte dintre aceste cinematografe, conform aceleaşi surse din presă.

 

Sursa: Mediafax.ro

To Top
Loading..