Politică

Liderii partidelor PSD, ALDE și UDMR au semnat un acord

Miercuri s-a semnat un protocol de colaborare între cele trei partide care au reprezentanți în Parlament: PSD, ALDE și UDMR. Liviu Dragnea a vorbit despre conținutul acordului.

Liderul PSD a declarat după semnarea acordului la Palatul Parlamentului: ”Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă, care să ne asigure o stabilitate politică și o stabilitate macroeconomică pentru a reuși să generăm o creștere economică sustenabilă care să înceapă să se vadă în mod serios în buzunarele românilor. Acordul stabilește foarte pe scurt principiile de colaborare și obiectivele urmărite într-o viitoare guvernare."

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a completat spunând că săptămânal vor fi consultări între liderii partidelor și ”un dialog permanent între partidele semnatare”.

"Această colaborare este necesară din mai multe motive; și aici putem sublinia stabilitatea politică, creșterea economică și rezolvarea acelor relații între majoritate și minoritate, despre care noi credem că e important din punct de vedere al stabilității politice, fiindcă cu toții suntem interesați de o creștere sustenabilă, de locuri de muncă, de salarii mai decente pentru fiecare cetățean și, în același timp, suntem interesați și de drepturile cetățenești și ca drepturile minorităților naționale să fie respectate,” a declarat Hunor. 

 

 

 

Sursa: agerpres,  foto: mediafax

Cele mai citite stiri

To Top
Loading..