Home Externe Vladimir Putin: Conducerea actuală a Turciei nu luptă împotriva extremiştilor pe cât colaborează cu ei

Vladimir Putin: Conducerea actuală a Turciei nu luptă împotriva extremiştilor pe cât colaborează cu ei

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Agenţia de presă DPA relatează că la o emisiune televizată, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a acuzat guvernul Turciei de colaborare cu extremiştii militanţi, deşi Putin consideră Turcia "un prieten" al ruşilor şi a precizat că între cele două state există conflicte doar la nivelul unor politicieni.

Liderul rus a avertizat însă cetăţenii ţării sale, în cadrul aceleeaşi emisiuni, că nu este sigur să viziteze Turcia dar nici Egiptul datorită ameninţărilor la adresa securităţii. "Este un adevărat război civil în sud-estul Turciei, comunitatea internaţională se străduieşte să nu-l ia în seamă, dar este o realitate. Acolo se foloseşte armament greu, tancuri, artilerie…Conducerea actuală a Turciei nu luptă împotriva extremiştilor pe cât colaborează cu ei", au fost cuvintele preşedintelui rus Vladimir Putin.

Putin a ţinut să explice însă relaţia dintre cele două state: "Considerăm că Turcia este prietenul nostru. Noi avem probleme cu câţiva politicieni, ale căror comportamente le considerăm neadecvate."

Conform Reuters, pe fondul doborârii unui avion rus de forţele turce după ce pătrunsese în spaţiul aerian turc, au existat tensiuni care au escaladat la finalul anului trecut între Rusia şi Turcia, însă Vladimir Putin a declarat public că statul turc este "un prieten".

 

Sursa: mediafax.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More