Home Externe Un șofer român, arestat în Franța pentru că a circulat ilegal pe autostradă de….267 de ori

Un șofer român, arestat în Franța pentru că a circulat ilegal pe autostradă de….267 de ori

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Un șofer român a fost condamnat de autoritățile franceze la un an de închisoare cu suspendare și trei ani de interdicție pe teritoriul Franței, pentru că a trecut ilegal bariera de autostradă de 267 de ori, notează Ouest France.

Șoferul de 46 de ani a fost arestat duminică atunci după ce a fost prins că forța o barieră de autostradă în timp ce conducea un camion ce transporta materiale de construcție din România spre Spania, așa cum a anunțat Jean-Luc Benoit, comandantul Escadronului departamental de Siguranţă Rutieră din departamentul Pirineii Orientali, din sudul Franţei, de la frontiera cu Spania.

 El a fost pedepsit de instanța din Perpignan (centru administrativ al departamentului Pireneii Orientali) și trebuie să plătească taxe în valoare de 5.000 de euro plus multe alte daune. 

 În declarațiile inițiale oferite polițiștilor, bărbatul a susținut că vehiculul cu care circula a alunecat pe carosabilul umed și s-a prăbușit peste barieră, ca mai apoi să recunoască și să explice că lipsa banilor l-a determinat să traverseze bariera fără să achite taxa.

Totodată, anchetatorii au dovedit că românul a fraudat sistemul de taxare al rețelei ASF (Autostrazile din Sudul Franței)  de  245  în perioada 21 aprilie 2013 – 28 februarie 2016 şi de 22 de ori sistemul reţelei Escota în perioada 1 noiembrie 2015 – 13 martie 2016.

 

Surse: mediafax.ro, http://www.ouest-france.fr/.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More