Home Externe Un reportaj de ZDF arată că rușii antrenează vânători de refugiați

Un reportaj de ZDF arată că rușii antrenează vânători de refugiați

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Postul de televiziune german ZDF a realizat un reportaj, care a fost difuzat miercuri seara, transmițând mesajul că rușii antrenează 800 de oameni într-o grupare paramilitară cu scopul de a prinde refugiații care intră pe teritoriul Bulgariei, la granița cu Turcia.

Blitz, publicație bulgară a preluat informații despre filmul documentar care are drept temă ”vânătoarea de refugiați”; conform presei, jurnaliștii de la ZDF au reușit să îi convingă pe șefii grupării să fie acceptați la antrenamentele ”„Uniunii militare a Bulgariei” unde au filmat câteva cadre, montate la începutul filmului. Cei doi instructori de antrenamente sunt de origine rusă și au evitat să își dezvăluie numele reale, dar potrivit cu ziariștii nemți, ”Sasha” este un fost soldat care a declarat că a venit să ajute voluntar la ”organizarea vânătorii”; iar despre celălalt, Gheorgi, nu se dau informații.

Se pare că doar liderul formațiunii, Vladimir, de origine bulgară, își declină adevărata identitate și spune că la granita turco-bulgară sunt în misiune 800 de persoane care aparțin de ”Uniunea militară a Bulgariei”. Jurnaliștii au întrebat unul dintre bărbații cu mască care se antrena, ce vor face în cazul în care vor întâlni refugiați, iar acesta a răspuns: ”Cu siguranță, nu ne vom arunca la pământ. Noi suntem bulgari, avem propriile reguli. De aceea noi vom supraviețui, spre deosebire de nemți.”

Oamenii văzuți la antrenament de jurnaliștii ZDF erau îmbrăcați în haine de camuflaj și purtau măști pe față. Deasemenea sunt înarmați doar cu niște cuțite, pentru autoapărare, după cum afirmă ei. Mai mult de jumătate din oamenii grupării se pare că au un trecut militar. Membrii acestei grupări susțin că numărul lor este cu mult mai mare decât numărul refugiaților care intră lunar în Bulgaria ilegal. 

 

Sursa: aktual24.ro, adevarul.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More