Home Externe Un nou atentat la Istanbul soldat cu 11 morți și 36 răniți

Un nou atentat la Istanbul soldat cu 11 morți și 36 răniți

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Un atac cu o mașină capcană ce viza un autobuz cu ofițeri de poliție în centrul istoric al Istanbulului s-a soldat cu 11 victime.

Unsprezece persoane au decedat, dintre care șapte polițiști, iar alte 36 de persoane au fost rănite în urma unui nou atac cu bombă ce viza un autobuz cu angajați ai poliției în centrul istoric al Istanbulului în jurul orei 08:35. Mașina capcană a fost detonată de la distanță în momentul în care autobuzul cu angajați ai poliției a trecut prin dreptul stației de poliție, a declarat guvernatorul orașului Vasip Șahin.

După acest incident în zonă au fost auzite focuri de armă, conform agenției de presă Anadolu.

Niciun grup nu a revendicat atacul până în acest moment.

Violențele în Turcia au escaladat în perioada recentă ca rezultat direct al tensiunilor cu separatiștii kurzi și a conflictului din Siria.

Suspiciunea cade totuși pe Partidul Muncitoresc Kurd (PKK) sau unul dintre grupurile afiliate lui ce au revendicat celelalte atacuri asupra forțelor de securitate din Turcia din acest an, a declarat corespondentul BBC la Istanbul, Mark Lowen.

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu a declarat că atacatorii sunt persoane „fără inimă”, pentru faptul că au întreprins acest atac în Luna Sfântă a Ramadamului, ce a început în această săptămână.

Turcia a fost lovită de atentate întreprinse de Statul Islamic și de militanții kurzi. Turcia este parte a coaliției împotriva Statului Islamic, condusă de către Statele Unite, ce folosesc baze din Turcia pentru a bombarda țintele din Siria. De asemenea, autoritățile de la Ankara se află în mijlocul unei ofensive împotriva separatiștilor kurzi, PKK, ce vor autonomie pentru teritoriile din Sud-Estul Turciei majoritare kurde. Un armistițiu vechi de doi ani de zile dintre Ankara și PKK a fost rupt vara trecută, iar de atunci violențele au condus la sute de victime printre forțele de securitate turce, kurde și civili.

UN grup afiliat PKK, TAK a revendicat un atentat cu mașini capcană împotriva forțelor de ordine turce din Ankara la începutul acestui an. Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană consideră PKK ca fiind o organizație teroristă.

Sursa: BBC.news, Hurriyet Daily News.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More