Home Externe Un nou atac terorist în Ankara, soldat cu 34 de morți și 125 de răniți

Un nou atac terorist în Ankara, soldat cu 34 de morți și 125 de răniți

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cel puțin 27 de persoane au decedat și alte 75 au fost rănite în urma uneir explozii ce a lovit centrul capitalei Ankara, în seara zilei de duminică, 13 martie. Conform guvernatorului orașului explozia a fost cauzata de o mașină încărcată cu exploziv. Explozia a avut loc într-o stație de autobuz aglomerată, iar în imaginile în direct de la fața locului se pot observa câteva autobuze distruse de deflagrație.

„Conform informațiilor inițiale, 27 dintre cetățenii noștrii au murit în urma exploziei cauzate de o mașină încărcate cu explozibil, în jurul orei 18.45, duminică, în Kızılay’s Güvenpark”, se afirmă în declarația guvernatorului orașului. Conform acesteia 23 de persoane au decedat la locul exploziei, iar 4 au murit la spital din cauza rănilor suferite.

Un reporter al unei agenții de presă a declarat că la locul exploziei erau aproximativ 10 autobuze parcate.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan, ce se află la Istanbul, a fost informat de către ministrul de interne asupra incidentului și urmează să se întoarcă la Ankara, conform biroului de presă al președintelui.

Primul ministru adjunct, Bekir Bozdag, a caracterizat acest eveniment ca „un act de terorism”. Până în acest moment nicio organizație nu a revendicat atentatul.

Jurnaliștii turci au subliniat faptul că ambasada SUA din Turcia a emis în urmă cu 2 zile o atenționare față de cetățenii americani asupra posibilității unui nou atac terorist în Ankara.

ankara1

Update: Numărul victimelor atentatului a urcat la 34, autoritățile susținând că una sau două dintre aceste persoane sunt chiar atacatorii, iar numărul celor răniți a ajuns la 125, cu 19 dintre aceștia aflați în stare gravă, informează CNN.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că „Turcia a devenit o țintă pentru teroriști din cauza instabilităților din zonă”.

Sursa: Hurriyet Daily News, BBC.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More