Home Externe Un mexican a fost achitat de magistrați pe motiv că nu a avut parte de plăcere în timp ce a agresat sexual o adolescentă

Un mexican a fost achitat de magistrați pe motiv că nu a avut parte de plăcere în timp ce a agresat sexual o adolescentă

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

În urma deciziei unui magistrat din Mexic, un tânăr bogat a fost achitat chiar dacă a răpit și a agresat sexual o adolescentă. Argumentul acestuia a fost legat de faptul că tânărul nu a avut parte de plăcere în timpul atingerilor sexuale asupra colegei sale de la școala privată din Veracruz.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, Diego Cruz, face parte din grupul de patru tineri care au răpit și au agresat sexual o colegă de clasă în urmă cu doi ani, după încheierea petrecerii de Revelion.

Aceștia au fost numiți de către internauții mexicani „Los Porkys” (n.r. Porcii) însă magistrații au avut altă părere cu privire la agresarea sexuală a tinerei fete din Veracruz.

Judecătorul Anuar Gonzalez a susținut faptul că tânărul Diego Cruz nu a avut absolut nicio „intenție carnală” în momentul în care a atins sânii fetei și a penetrat-o cu degetele, iar din acest motiv, este considerat nevinovat în cazul agresării sexuale a acestei tinere fete.

De asemenea, magistratul a mai susținut și că adolescenta în vârstă de doar 17 ani nu a fost niciodată neajutorată, chiar dacă, la un moment dat, a fost forțată să intre în mașina agresorilor „Los Porkys”. Pe lângă Diego Cruz, mai sunt doi suspecți acuzați că au penetrat tânăra victimă din Velacruz..

Diego Cruz, inițial, a fugit în Spania însă a fost extrădat în custodia autorităților din Mexic. Achitarea acestuia a stârnit indignare în rândul activiștilor care militează pentru drepturile omului. Ei susțin că acest caz demonstrează faptul că cei bogați sau persoanele cu relații politice sunt mereu deasupra legii în Mexic. ”A atins-o sexual, dar pentru că lui nu i-a plăcut, deodată nu mai este vorba de abuz sexual?”, a declarat activista Estefania Vela Barba.
Cazul numit „Los Porkys” a provocat o adevărată indignare pe teritoriul întregii țări, mai ales din cauza faptului că acest lucru a avut loc în provincia Velacruz, care a devenit în ultimul timp un simbol pentru eșecurile autorităților de a garanta măcar ceva asemănător cu un stat de drept în Mexic.

Mii de femei au dispărut în ultimele luni, iar 250 de cranii au fost descoperite într-o groapă comună a unui puternic cartel din Velacruz.

 

Sursa: romaniatv.net

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More