Home Externe Trupele de elită ale armatei americane, Delta Force, au început operațiunile împotriva ISIS pe teritoriul Irakului

Trupele de elită ale armatei americane, Delta Force, au început operațiunile împotriva ISIS pe teritoriul Irakului

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Trupele de elită ale armatei Statelor Unite, Delta Force, au fost desfășurate pe teritoriul Irakului cu misiunea de „a identifica, a prinde sau a elimina liderii Statului Islamic” au confirmat surse înalte din cadrul Pentagonului pentru CNN.

Forțele speciale Delta Force reprezintă unitatea de elită a armatei și principala unitate de luptă împotriva terorismului și conform informațiilor aceștia operează deja de câteva săptămâni pe teritoriul Irakului, în operațiuni inițiale operațiunilor de luptă contra-teroriste, precum punerea la punct a unei rețele de informatori, stabilirea de locații sigure și coordonarea cu forțele anti-ISIS precum unitățile curde Permesga.

Deși oficialii de la Pentagon au refuzat să confirme oficial aceste informații, declarațiile Secretarului Apărării, Ash Carter par a confirma aceste fapte.

„Singurul lucru pe care-l pot spune este că EFT (Expeditionary Targeting Force) este în poziție, are deja rezultate și are operațiuni în desfășurare, și mă aștept să reprezinte o parte foarte eficientă în intensificarea campaniei noastre militare”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Ash Carter a declarat că această unitate are misiunea de „a conduce raiduri, de a reține suspecții desemnați și de a elibera ostatecii și prizonierii ISIS”, și că intrarea în operațiuni a trupelor speciale are scopul de a-I face pe liderii Statului Islamic să „se teamă că Statele Unite îi vor lovi în orice locație, în orice moment”.

Oficialii americani ce au stat de vorbă cu CNN, în condiții de anonimat, consideră că declarațiile lui Carter arată faptul că unitățile Delta Force operează deja în Irak. Cel mai probabil acestea vor folosi aceeași strategie ca și în Siria sau Afganistan: de a aduna informații cu privire la liderii și punctele de control ale ISIS, de a captura aceste elemente și pe baza noilor informații de a conduce alte raiduri asemănătoare.

Se pare că aceasta a fost și strategia ce a dus la uciderea liderului ISIS Abu Sayaff și la capturarea soției acestuia în Siria în luna mai a anului trecut.

Zilele trecute un oficial de la Pentagon a declarat că în ceea ce privește conflictul cu Statul Islamic în Orient, „momentumul este clar de partea noastră acum”, poate o directă referință la campania militară secretă pe care Statele Unite o coordonează.

Sursa: Kicker Daily News

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More