Home Externe Statele Unite: Biserica Catolică a plătit peste 2 milioane $ unei firme de lobby pentru a bloca o legislație ce venea în ajutorul victimelor abuzurilor sexuale

Statele Unite: Biserica Catolică a plătit peste 2 milioane $ unei firme de lobby pentru a bloca o legislație ce venea în ajutorul victimelor abuzurilor sexuale

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Pentru a nu lăsa lucrurile în voia divină, Conferința Catolică a statului New York a apelat în ultimii ani la unele dintre cele mai importante și influente firme de lobby din Albany, capitala statului New York, cu scopul de a bloca un proiect de lege ce ar face mai ușor pentru victimele abuzurilor sexuale să apeleze la justiție, informează cotidianul NY Daily News.

Conform datelor financiare oficiale organizația preoților catolici, pe al cărui site se afirmă că scopul său principal este militarea pentru o reformă legislativă în idealul justiției sociale, a plătit peste 2,1 milioane $ în ultimii opt ani de zile firmelor de lobby cu scopul clar de a se concentra asupra „statutelor de limitare” și „perioadele de timp pentru înaintarea anumitor acțiuni civile ce au legătură cu abuzurile sexuale”.

Jurnaliștii americani consideră că principala țintă a firmelor de lobby a fost Child Victims Act, o propunere legislativă prin care s-ar fi eliminat perioada limită ce interzice adulților ce au fost abuzați sexual să înainteze o acțiune legală în civil după vârsta de 23 de ani.

„Aceștia sunt dispuși să plătească oricât pentru a oprii justiția în a-i trage la răspundere pe cei responsabili de asemenea acte”, a declarat Melanie Blow, președinta unei organizații ce luptă împotriva abuzurilor copiilor. „Cred că au plătit atât de mult firmelor de lobby pentru a nu plăti sumele compensatorii”, a continuat aceasta.

Added Kathryn Robb, o altă avocată pentru această cauză și o supraviețuitoare a acestui tip de abuz a declarat că „dacă plătesc atât de mult pentru lobby, atunci este clar că au secrete importante de ascuns”.

O altă prevedere importantă a legislației permitea o perioadă de timp de circa un an pentru depunerea acestui tip de plângeri pentru persoanele cărora nu le era permis de actualul cadru legislativ. Grupul catolic a sugerat că deschiderea unei astfel de ferestre în care să fie judecate cazuri mai vechi ar falimenta Biserica Catolică.

Sursa: The Daily News.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More