Home Externe Soția primului ministru britanic, Samantha Cameron, are un consilier vestimentar plătit cu 53,000£ din banii publici

Soția primului ministru britanic, Samantha Cameron, are un consilier vestimentar plătit cu 53,000£ din banii publici

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Salariul acestui „consilier special”, al cărui rol este acela de a o ajuta pe soția primului ministru al Marii Britanii, Samantha Cameron, cu programul său social și stilul vestimentar este plătit din banii publici. Consilierul, în mod normal o poziție pentru persoanele ce au rolul de a-i ajuta pe miniștrii guvernului, a beneficiat de un salariu anual de circa 53,000£.

Jess Phillips, parlamentar al Partidului Laburist, a etichetat această poziție ca fiind un „post al vanității”, în special în contextul reducerii finanțării bugetare a cheltuielilor sociale.

„Tocmai ce am vizitat un centru pentru ocupare a forței de muncă în Birmingham, unde posturile au fost înghețate în ultimii șapte ani. În momentele acestea în care decizii dificile trebuiesc luate, nu sunt sigur că soția primului ministru are nevoie de un consilier special”, a declarat acesta.

Roșie Lyburn, cea care ocupă această funcție, este un fost model și nepoata unui fost politician conservator, Lordul Elliot. Ea este o prietenă apropiată a ducelui și ducesei de Cambridge, William și Kate. În această funcție ea câștigă dublul salariului mediu în Anglia, ce este de aproximativ 26,500 £ anual.

Și primul ministru a fost criticat în trecut pentru faptul că și-a angajat un „consultant de imagine”, plătit tot din banii publici. Cu privire la acest caz, un alt parlamentar laburist, Tom Watson, a declarat că „vanitatea lui David Cameron îi costă pe contribuabilii britanici sute de mii de lire. Este incredibil faptul că el creează o adevărată curte regală și în același timp concediază jumătate de milion de bugetari”.

Guvernul are pe statele de plată 92 de astfel de „consilieri speciali”, ce îi costă pe contribuabilii britanici 8,4 milioane £ anual.

Partidul Conservator, aflat acum la putere, a pus în practică o reducere a cheltuielilor bugetare de 23 miliarde de lire în timpul primei majorități parlamentare, urmată acum de o nouă reducere de 28 miliarde lire, conform Institutului de Studii Fiscale.

Sursa: The Independent.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More