Home Externe Scrisori de condoleanțe din partea Guvernului trimise la Berlin și Ankara

Scrisori de condoleanțe din partea Guvernului trimise la Berlin și Ankara

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

În urma celor două atentate teroriste de luni seara, de la Berlin și Ankara, Guvernul României a transmis condoleanțe și condamnă în cei mai fermi termeni atacul soldat cu moartea reprezentantului diplomatic rus.

"România reiterează condamnarea fermă a oricăror acte de terorism și pledează pentru necesitatea unor eforturi coordonate și determinate la nivel internațional pentru combaterea acestora," notează Comunicatul Executivului. Premierul Dacian Cioloș a declarat la rândul său cu privire la uciderea ambasadorului Andrei Karlov:”Asemenea acte barbare îndreptate împotriva unor reprezentanți diplomatici, nu au nicio justificare și trebuie combătute cu orice preț, iar vinovații trebuie să fie pedepsiți.”

Dacian Cioloș a trimis o scrisoare Angelei Merkel, cancelarul federal; în care exprimă sincere condoleanțe și solidaritatea față de familiile victimelor din atacul de la târgul de Crăciun, ucise de un camion care a intrat în mulțime.

”În termenii cei mai fermi”, Guvernul României condamnă atacul armat de la Ankara și, potrivit comunicatului, țara noastră va intensifica eforturile pentru combaterea terorismului internațional. Ministerul Afacerilor Externe a transmis marți într-un comunicat că nu se regăsesc cetățeni români printre victimele atacului terorist de la Berlin; potrivit cu datele preliminare pe care Ambasada României la Berlin le-a primit până în prezent de la autoritățile germane.

 

 

 

Sursa: romaniatv.net, agerpres
 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More