Home Actualitate Rusia s-a aliat cu o nouă țară, iar economia Moscovei va crește, în ciuda sancțiunilor Uniunii Europene

Rusia s-a aliat cu o nouă țară, iar economia Moscovei va crește, în ciuda sancțiunilor Uniunii Europene

by Andrei M
3 minute timp de citit

Pentru că a atacat Ucraina, Uniunea Europeană a decis să sancționeze Rusia pentru faptele comise. De mai bine de un an, de când războiul a început, Rusia a primit peste zece pachete de sancțiuni, care au făcut ca economia țării să nu mai fie la fel de puternică, precum era la început.

Cu toate acestea, Rusia are grijă să își asigure finanțele de care are nevoie, iar un nou parteneriat încheiat o ajută în acest sens.

Rusia a fost sancționată de Occident și de SUA

De când a invadat Ucraina, Rusia a început să aibă din ce în ce mai puțini aliați și doar câteva țări sunt alături de Vladimir Putin. Printre ele se numără și Iranul, țara cu care Rusia a făcut o nouă alianță care stârnește foarte multe tensiuni și controverse la nivel mondial.

Mai exact, începând cu anul curent, Rusia a început să exporte în Iran combustibil pe cale ferată, pentru prima dată, după ce iranienii au refuzat să mai facă astfel de comerț cu Rusia. Atât Rusia, cât și Iran se află sub sancțiunile date de Occident, iar cooperarea lor ridică și mai multe semne de întrebare și crește temerile legate de mai multe interese care ar putea exista la mijloc.

Ambele țări își pot susține reciproc economia în acest fel, ceea ce înseamnă că măsurile luate de Uniunea Europeană nu mai au aceleași efecte. De asemenea, atât Moscova, cât și Teheran consideră că sancțiunile Americii și ale Uniunii Europene nu sunt justificate.

Deoarece Iranul se confrunta cu sancțiunile occidentale de mai mulți ani, țara a trebuit să se limiteze la câteva piețe globale și să se descurce așa cum poate. Livrarea combustibilului rusesc în Iran a fost anunțată încă din toamna anului 2022, însă livrările au început în urmă cu doar câteva săptămâni.

Doar în a doua și în a treia lună a anului, Moscova a livrat în Iran peste 30.000 de tone de motorină și de benzină, iar transportul a avut loc prin intermediul căilor ferate care au traversat Turkmenistan și Kazahstan.

Iranul ar fi livrat Rusiei echipament militar

Iran început, din nou, să fie subiect de discuție, după ce s-a tot spus că a livrat Rusiei ajutor militar pe care Moscova îl folosește pe frontul din Ucraina.

„Ne așteptăm ca livrările de combustibili către Iran să crească în acest an, dar vedem, deja, câteva probleme legate de logistică, din cauza congestionării feroviare. Acest lucru ar putea împiedica exporturile să crească”, a declarat una dintre sursele care este informată cu privire la livrările din Iran.

Rusia este nevoită să își exporte bogățiile naturale pe cale feroviară, deoarece sancțiunile occidentale interzic exportul acestora pe mare. De asemenea, Iranul este producător de petrol și are și propriile rafinării, însă consumul țării depășește cu mult capacitatea acesteia de a produce volumul necesar, motiv pentru care, a apelat la ajutorul Rusiei, pentru a acoperi tot necesarul pe care țara îl are.

Alte două persoane, care sunt familiarizate cu ceea ce se întâmplă în prezent, au declarat că Moscova a furnizat Iranului combustibil în cantități mici cu ajutorul unor tancuri petroliere, prin Marea Caspică.

Sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More