Home Externe Rusia propune construirea unei super autostrăzi care să lege Londra de New York

Rusia propune construirea unei super autostrăzi care să lege Londra de New York

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Conform unei propuneri în stadiu de proiect din partea Rusiei, s-ar putea să devină posibil să ajungem cu mașina până la New York. Propunerea vizează construirea unei autostrăzi impresionante ce ar trebui să traverseze întreaga Rusie, Canada, și în final să lege Londra de New York.

Numit Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) ambițiosul proiect este propunerea ministrului transporturilor rus, Vladimir Yakunin, și a fost lansat la începutul acestei luni, potrivit celor de la CNN.

Ruta ar include o serie de drumuri deja existente, dar ar fi încă nevoie de construcția a încă multe mii de mile de-a lungul stepei Siberiene. Conform proiectului autostrada ar fi construită de-a lungul căii ferate Trans-Siberiene – cea mai lungă din lume.

„Acesta este un proiect inter-state, inter-civilizații”, a declarat Yakunin pentru cotidianul rus Siberian Times.

Totuși imensele dificultăți logistice fac acest proiect să rămână în stadiul de proiect. De exemplu, legătura dintre continentul Nord American și Asia prin Strâmtoarea Bering rămâne complicată, fiind vorba de o distanță de 88 de km (în fapt cum anume se presupune a fi traversată nici nu este specificat). Și nici în Alaska lucrurile nu stau mai simplu, cea mai apropiată localitate de Rusia, Nome se află la 836 de kilometrii de cel mai apropiat oraș, Fairbanks, între cele două orașe neexistând niciun drum.

CNN estimează că, odată finalizată această autostradă ar avea nu mai puțin de 20,777 de km, iar costul ei ar fi undeva în jur de 3 trilioane de dolari.

Sursa: CNN

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More