Home Actualitate România se apropie de integrarea în Spațiul Schengen, cu sprijinul Spaniei care exercită presiuni asupra Austriei pentru accelerarea procesului de aderare a țării noastre

România se apropie de integrarea în Spațiul Schengen, cu sprijinul Spaniei care exercită presiuni asupra Austriei pentru accelerarea procesului de aderare a țării noastre

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Romania se apropie de integrarea in Spatiul Schengen, cu sprijinul Spaniei care exercita presiuni asupra Austriei pentru accelerarea procesului de aderare a tarii noastre

Ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit cu omologul austriac, Gerhard Karner, pentru a discuta aderarea României la spațiul Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE. Această întâlnire reprezintă un pas important în procesul de aderare a României și marchează un nou capitol în relațiile bilaterale dintre România și Spania. România speră să devină membru Schengen în cursul acestui an, cu sprijinul Spaniei și al altor state membre.

Întâlnirea dintre miniștrii de Interne spaniol și austriac: un pas important pentru aderarea României la Schengen

După întâlnirea avută cu ministrul Lucian Bode la finalul lunii martie, Fernando Grande-Marlaska, ministrul spaniol de Interne, a discutat cu omologul austriac despre accelerarea aderării României la Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE.

Pe data de 20 aprilie, Fernando Grande-Marlaska s-a întâlnit la Viena cu ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, pentru a discuta obiectivele viitoarei președinții spaniole a Consiliului UE, ce va începe în a doua jumătate a anului.

România se apropie de aderarea la Schengen

La întâlnire, Grande-Marlaska a comunicat omologului său austriac, Gerhard Karner, „angajamentul solid” al viitoarei președinții spaniole a UE de a debloca aderarea integrală a României, o problemă pe care Spania dorește să o rezolve în al doilea semestru al anului. De asemenea, Grande-Marlaska a cerut sprijinul omologului său austriac în acest sens.

„Spania susține cooperarea în locul fragmentării”, a subliniat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât și Austria sunt „țări de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil”, potrivit declarațiilor ministrului spaniol.

Lucian Bode, întâlnire crucială cu omologul spaniol La finalul lunii martie, ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut o întrevedere cu omologul său spaniol, unde au discutat, printre altele, despre necesitatea aderării României la NATO. Ministrul Bode a subliniat că România „este pregătită să adere la Schengen” și a exprimat disponibilitatea de „a colabora constructiv, în spiritul valorilor europene, pentru rezolvarea acestui dosar cât mai curând posibil în acest an”.

Relațiile bilaterale între România și Spania se consolidează pe măsură ce aderarea la Schengen se apropie

Ministrul Bode a postat pe Facebook despre întâlnirea cu omologul său spaniol și a menționat că relația bilaterală dintre România și Spania este una specială, bazată pe un parteneriat strategic solid.

În cadrul întâlnirii dintre miniștrii de Interne spaniol și austriac, au fost discutate și aspecte legate de reglementarea migrației și azilului în UE. Grande-Marlaska a subliniat necesitatea de a înainta în negocierile pentru finalizarea Pactului privind migrația și azilul în UE în acest an, un obiectiv major al Președinției spaniole a Consiliului UE în domeniul Internelor.

În întâlnirea cu Karner, Grande-Marlaska a accentuat importanța ajungerii la acorduri pe teme esențiale, precum Regulamentul de criză, și a îndemnat cele 27 de state membre să susțină abordarea propusă de Parlamentul European. Ministrul de Interne spaniol a menționat eforturile depuse de Spania și Austria în sprijinul cetățenilor ucraineni, acordând peste 174.000 de protecții temporare în cazul Spaniei și peste 87.000 în cazul Austriei.

Această întâlnire dintre miniștrii de Interne spaniol și austriac marchează un nou capitol în relațiile bilaterale dintre România și Spania și reprezintă un pas important în procesul de aderare a României la spațiul Schengen. Cu sprijinul Spaniei și al altor state membre, România speră să își atingă obiectivul de a deveni membru Schengen cât mai curând posibil în cursul acestui an.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More