Home Externe În Republica Moldova au fost arestați 28 de polițiști, în urma mai multor acțiuni de flagrant

În Republica Moldova au fost arestați 28 de polițiști, în urma mai multor acțiuni de flagrant

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Presa de la Chișinău relatează că marți, în timpul unei ședințe de organizare, în mod surprinzător procurorii anticorupție au reținut 28 de polițiști, după ce în mod public, sub privirile colegilor, li s-a citit numele de pe o listă oficială. Agerpres menționează că ședința polițiștilor a avut loc la sediul Ministerului de Interne.

Ceea ce părea a fi o ședință obișnuită, s-a transformat într-o acțiune de arestare a celor care trebuie să aplice legea. Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, a făcut anunțul, conform căruia cei 28 de polițiști au fost reținuți pentru luare de mită. Persoanele care se află sub arest sunt polițiști de la Inspectoratul Național de Patrulare și dovada video care îi incriminează a fost postată de către Poliție pe Youtube. În secvențele video se observă cum polițiștii cer dar și obțin mită de la șoferi. Agerpres relatează că agenții sub acoperire i-au filmat pe inspectorii auto în cadrul mai multor acțiuni de flagrant. Polițiștii luau mita în schimbul amenzilor pe care ar fi trebuit să le aplice. 

Un comunicat emis de Procuratura Generală din Republică arată că sumele care fac obiectul infracțiunii sunt cuprinse între 100 de lei și 1000 de dolari; polițiștii reținuți de procurorii anticorupție, nu au întocmit procese verbale solicitând și primind în schimb de la șoferii vinovați de încălcarea legii, diverse sume de bani. Infracțiunea de luare de mită se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani. 

 

Sursa: agerpres, ziuaveche.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More