Home Actualitate Răspunsul Ministrului român de Externe către Medvedev: Propunerea de divizare a Ucrainei este „penibilă” și „incorectă”

Răspunsul Ministrului român de Externe către Medvedev: Propunerea de divizare a Ucrainei este „penibilă” și „incorectă”

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Bogdan Aurescu

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a adresat un răspuns acuzațiilor recente lansate de fostul președinte rus Dmitri Medvedev, potrivit cărora România și alte state învecinate cu Ucraina ar dori să împartă teritoriul acesteia.

Reacția lui Bogdan Aurescu la acuzațiile fostului președinte rus

„Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, susține că România și alte țări învecinate cu Ucraina «visează» la obținerea unor «porțiuni» din teritoriul ucrainean”, a menționat Bogdan Aurescu, marți seară, pe Twitter.

Aurescu a caracterizat declarațiile lui Medvedev drept „rușinoase” și „false”.

„Cu adevărat rușinos și fals! România susține ferm integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile acesteia de a înfrunta teribilul război de agresiune inițiat de Rusia împotriva sa!”, a adăugat ministrul român.

Această reacție a oficialului român a survenit în urma afirmațiilor făcute de Dmitri Medvedev, care a propus marți că o alternativă la aderarea Ucrainei la NATO sau la declanșarea unui război mondial ar fi „împărțirea pașnică” a țării.

„Aviditatea, răutatea, ura și ambițiile prevalează asupra rațiunii și gândirii echilibrate. Polonia să-și revendice regiunile vestice ale Ucrainei, iar, să fim sinceri, Ungaria și România aspiră la acest lucru de zeci de ani”, a afirmat Medvedev, potrivit Agerpres.

În prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev a mai argumentat că Rusia a fost „trasă în conflict, prin confruntarea a două părți ale aceluiași popor”.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More