Home Externe Rachete antitanc descoperite de câini dresaţi în cala unui avion în Belgrad

Rachete antitanc descoperite de câini dresaţi în cala unui avion în Belgrad

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cele două rachete antitanc, depozitate în lăzi de lemn erau inerte însă au trezit suspiciuni fiind descoperite în cala unui avion ce aterizase în Belgrad de la Beirut.

Televiziunea locală sârbă N1 a transmis informaţia că cele două rachete sunt AGM-114 Hellfire şi o sursă din Belgrad a spus: "Experții sunt cei care vor stabili dacă rachetele erau echipate cu ogive reale sau de antrenament", relatează Agerpres. Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad a fost locul incidentului petrecut sâmbătă. Câinii special dresaţi au găsit în cala unui avion de linie lăzile de lemn în care se aflau rachetele antitanc. Avionul care le-a transportat aparţine companiei Air Serbia.

Compania asigură curse între Belgrad şi Beirut iar pe aeroportul din Belgrad urma să se facă un schimb, cele două rachete trebuiau să fie îmbarcate în alt avion a cărui destinaţie finală era SUA, mai exact Portland, statul Oregon.

Sub protecţia anonimatului, o sursă a declarat pentru Reuters că rachetele erau de antrenament și nu erau echipate cu focos sau sistem de ghidare, arătând că acestea urmau să ajungă în SUA după ce au fost folosite pentru instruirea forțelor armatei libaneze, menţionează agenţia de ştiri Agerpres. Motivul evident pentru care lăzile de lemn cu cele două rachete antitanc au reuşit să treacă de controalele de securitate de la aeroportul din Beirut este că erau însoţite şi de documente. Compania Air Serbia a declarat: "Confirmăm că încărcătura, transportată spre o destinație îndepărtată, a fost găsită pe aeroportul din Belgrad." 

Reprezentanţii Air Serbia au mai precizat că securitatea și siguranța zborului sunt priorităţile principale ale companiei şi că Air Serbia va ajuta la anchetă.

 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More