Home Externe Producători europeni de camioane sunt implicați într-un scandal de proporții

Producători europeni de camioane sunt implicați într-un scandal de proporții

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Financial Times relatează despre un scandal european de proporții în care sunt implicați companii cu nume mari, care produc camioane. Aceștia sunt puși în fața unei amenzi ce ar putea atinge un record de 1,4 miliarde de euro.

Acuzațiile aduse producătorilor europeni de camioane sunt cu privire la prețuri în primul rând, firmele ar fi setat prețurile, și în al doilea rând, ei au conspirat pentru a întârzia noile echipamente de control al emisiilor; potrivit Gândul. Daimler, Volvo, Renault sunt printre cartelurile care riscă amenda record. Un dosar a analizat șase producători de camioane dominanți pe piață, încă din 1997, și cartelurile ar putea primi amenzi de până la 10% din veniturile globale, potrivit legislației UE.

În câteva săptămâni ar putea fi impusă cea mai mare amendă de cartel din istoria UE și amenda maximă pe care companiile implicate în scandal o pot primi este de 10,7 miliarde de euro. Neregulile au fost semnalate de producătorul de camioane MAN și acesta este posibil să scape de amendă.

Pentru a plăti eventualele penalităţi, compania DAF a rezervat 945 de milioane de dolari, iar Daimler a pregătit 672 milioane dolari, firma Iveco a pus deoparte 500 mil. dolari și Volvo 444 mil. dolari. Potrivit FT, citat de Gândul, divizia de camioane de la Volkswagen, a anunţat că încă nu a pus deoparte bani pentru amenzi.

 

Sursa: gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More