Home Externe Prințul William a demarat un proiect de stopare a traficului cu animale sălbatice pe cale de dispariție

Prințul William a demarat un proiect de stopare a traficului cu animale sălbatice pe cale de dispariție

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Ducele de Cambridge și-a făcut public un proiect de a ajuta industria de comerț internațională în a stopa rutele folosite de traficanții de animale sălbatice ocrotite.

Declarația este semnată de 40 de companii la Palatul Buckingham, cu scopul de a ridica standardele de a preveni braconajul speciilor protejate.

Prințul William a afirmat că Declarația de la Palatul Buckingham reprezintă un „punct de cotitură în cursa împotriva extincției speciilor”.

Primii semnatari sunt 40 de lideri din industria aeriană, firme de transport maritim, operatori portuari, agenții vamale, organizații neguvernamentale și asociații pentru conservarea mediului natural.

Ducele, care este dedicat în lupta pentru conservarea biodiversității, a invitat orice companie interesată să devină parte semnatară la această declarație și „să-și propria contribuție cu care sunt datori la lupta împotriva acestui pericol”.

„Dacă permitem actualelor trenduri să continue, nu va mai exista niciun elefant african sau rinocer în sălbăticie până când fiica mea Charlotte va împlini vârsta de 25 de ani”, a declarat acesta.

„Dar această criză poate fi oprită. Știm unde sunt aceste animale și că trebuie să le protejăm. Știm care sunt piețele de desfacere pentru traficanții cu aceste animale și unde trebuie să îmbunătățim informarea publică și educația în această privință și unde trebuie să ne asigurăm că legile sunt respectate.”

„Și cu Declarația de la Palatul Bukingham ce este semnată astăzi, liderii din comerțul internațional afirmă faptul că noi cunoaștem modul și traseele prin care aceste produse sunt transportate din mediul sălbatic în piețele de desfacere.”

Lorul Hague de Richmond, care a fost alături de Prințul William la semnarea acestei declarații, a afirmat că scopul acesteia este de a lovi direct „lanțul dintre braconieri și consumatori”, adăugând că acesta reprezintă „un imperativ moral pentru toți cei implicați”.

„Este aproape prea târziu să salvăm rinocerii, elefanții, tigrii și alte specii emblematice, dar nu este chiar prea târziu”, a adăugat acesta.

Declarația cuprinde 11 puncte esențiale, ce vizează în principal schimbul de informații, pregătirea personalului și schimbul de resurse între companiile internaționale și alte orgaizații.

Reprezentanții unor firme de transport din China, SUA, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Danemarca și Marea Britanie au fost implicați în semnarea acestei declarații.

Prințul William este președintele organizației Uniți pentru Fauna Sălbatică (United for Wildlife), o alință între cele mai importante șapte organizații conservaționiste din lume.

Sursa: BBC.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..